Theo Janssen laat juichen achterwege

22 december 2010 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen was in de bekerwedstrijd tegen Vitesse weer eens de grote man op het middenveld van FC Twente. Bovendien scoorde de Arnhemmer twee keer in het door de landskampioen met 5-0 gewonnen duel.

Janssen vierde zijn treffers alleen met een gulle lach. “Want juichen doe je niet tegen je oude club”, zei Janssen na afloop voor de camera van Eredivisie Live.
De Arnhemmer was in de 29ste minuut verantwoordelijk voor de 1-0, maar kreeg daarbij alle hulp van doelman Eloy Room van Vitesse. De keeper liet de houdbare bal onder zich door glippen nadat Janssen van buiten het strafschopgebied had uitgehaald. Daarbij moet gezegd dat geen enkele Vitessenaar Janssen bij zijn uithaal ook maar een strobreed in de weg legde. “Mentaal brak Vitesse na die goal”, meende Janssen. “Tot dat moment was Vitesse eigenlijk beter.”
Na de snelle 2-0 van Luuk de Jong nam Janssen ook de 3-0 voor zijn rekening. “Luuk gaf meteen aan dat het mijn goal was. Mijn eerste doelpunt van een metertje of vijftig”, zei Jansen, die de bal na zijn verre pass op De Jong langs de uitkomende Room in het doel zag verdwijnen. 
Vitesse acteerde op dat moment al dramatisch, maar Janssen spaarde zijn vroegere club. “Wij kregen na de 1-0 vertrouwen. Je zag weer combinaties die we lang niet hebben laten zien. Dat geeft ook vertrouwen voor januari.”
Of Janssen er zelf dan nog bij is, valt te bezien. Voor de Arnhemmer is na zijn succesvolste jaar uit zijn carrière belangstelling uit het buitenland, met nama uit Duitsland. Was dit zijn laaste wedstrijd voor FC Twente? “Ik denk nooit dat het mijn laatste wedstrijd is. Ik wil iedere wedstrijd spelen en winnen. daar ben ik mee bezig”, zei Janssen.
De fans van FC Twente zien hun grote vormgever liever niet vertrekken.’Theo is van ons’, zongen de supporters van de landskampioen, toen Janssen na de pauze een publiekswissel kreeg. “Het stadion ontplofte bijna. Toen ik al onder de douche stondwaren ze het nog aan het zingen. En nu ga ik eerst even een paar telefoontjes beantwoorden”, sprak een grijnzende  Janssen.