Theo Janssen: ‘Er mag kwaliteit bij’

27 juli 2013 | Van onze AS-redactie

De forse nederlaag tegen Bayer Leverkussen (0-4) drukte Vitesse zaterdagmiddag in Gelredome met de neus op de feiten. “Er mag nog wel wat kwaliteit bij”, constateerde ook middenvelder Theo Janssen (foto) na afloop voor de camera van EredivisieLive.

De jarige Janssen (32) noemde het verlies tegen Bayer Leverkussen ‘geen schande’. “Want het is een hele sterke ploeg, die in Nederland gewoon kampioen zou worden.
Toch werd zaterdag tegen de Duitse topclub glashelder, dat Vitesse nog niet klaar is voor de competie. En dat terwijl er donderdag ook al de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tegen Petrolul Ploiesti op het programma staat. Janssen: “Het is duidelijk dat we nog wat nodig hebben. Wat dat betreft is deze wedstrijd een goed signaal ‘naar boven’. We hebben een redelijk elftal, maar er mag nog wat kwaliteit bij komen.”
Over de manier van spelen is Janssen niettemin zeer te spreken. “Deze trainer (Peter Bosz, red.) wil druk zetten en via goed voetbal voor de goal van de tegenstander komen. Vorig jaar waren we wel heel afhankelijk van Wilfried Bony en Marco van Ginkel en dat moet nu anders. Dat proberen we via mooi voetbal. Er zullen wedstrijden komen, zoals Heracles Almelo die vorig jaar had, waarin je dik aan de broek krijgt. Maar we zullen ook wedstrijden met grote cijfers winnen.”