Theo Janssen beter dan Sneijder

14 september 2010 | Van onze AS-redactie

Een subliem spelende Theo Janssen leidde FC Twente in de Champions League dinsdagavond naar een gelijkspel tegen Internationale: 2-2. De Arnhemmer scoorde uit een vrije trap de schitterende 1-1.

Janssen was vooral voor rust de grote man op het veld en zette zelfs Inters regisseur Wesley Sneijder in de schaduw.  Nadat Sneijder de Italianen in de dertiende minuut tegen de verhouding in op voorsprong had gezet, knalde Theo Janssen de bal in de twintigste minuut uit een vrije trap in de kruising.
Even later mocht de Arnhemmer, nu van grotere afstand, opnieuw aanleggen. Zijn tweede vrije trap was zo mogelijk nog mooier, maar doelman Julio Cesar van Inter redde miraculeus. Qua vrije trappen kon Wesley Sneijder niet in de schaduw staan van Janssen. Sneijder schoot er een paar hoog over.
FC Twente kwam na een half uur op voorsprong. Wie anders dan Theo Janssen stond aan de basis. Uit zijn corner kopte Milito de bal in eigen doel: 2-1. Vlak voor rust bracht Eto’o beide ploegen weer in evenwicht.
Na de hervatting vielen geen doelpunten meer. Janssen bracht ploeggenoot Luuk de Jong nog wel twee keer in kansrijke positie, maar de jonge aanvaller deed niets met die mogelijkheden.
In blessuretijd moest Janssen, ‘uitgeroepen tot ‘man of the match’, nog een kopstoot van Mariga incasseren en kreeg de Arnhemmer na afloop ook nog een tik van Eto’o. De Portugese arbiter Proenco kneep in beide gevallen een oogje toe.

Janssen was na afloop niet ontevreden over het resultaat. “Het kan slechter”, zei de Arnhemmer.
Janssen gaf ook nog uitleg over zijn vrije trap. “Ik had gekeken waar de keeper stond, namelijk achter twee spelers. ‘Dan schiet ik ‘m ook in die hoek’, dacht ik. Ja, hij zat er lekker in.”
De kopstoot die Janssen kreeg, deed hem niet veel. “Met die Keniaan ben ik vanavond geen vrienden geworden, maar dat interesseert me weinig”, zei de uitblinker lachend.