Theo Groeneveld naar Presikhaaf

28 februari 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft de derde versterking voor volgend seizoen binnen: Theo Groeneveld, verdediger van SC Oranje. Eerder haalde de tweedeklasser Nick Cornelissen van Rheden en Jorick Dieterich van Jonge Kracht binnen.

De 28-jarige Groeneveld is wel een verrassing. De Arnhemmer was ooit een groot talent bij Vitesse, zat in Nederlandse jeugdselecties, samen met Jhon van Beukering, en was semiprof bij Eindhoven en AGOVV. Voor zijn periode bij SC Oranje speelde Groeneveld twee jaar voor RKHVV, waar hij last kreeg van een slepende knieblessure. Ook na een knie-operatie vorig jaar bleef hij  klachten houden. Twee weken geleden bleek waarom: een mri-scan wees uit dat er nog steeds een scheur in de buitenmeniscus zit. Binnen zes weken wordt Groeneveld opnieuw geopereerd en hoopt hij fit aan het nieuwe seizoen bij Presikhaaf te kunnen beginnen.

Groeneveld is blij met de overstap naar FC Presikhaaf: “Dan kan ik op niveau voetballen. Presikhaaf heeft grote plannen en is goed georganiseerd. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen, ik ken de club goed, vooral via  Dennis en Jhon van Beukering natuurlijk. Ik heb pas geleden met Oranje nog een oefenwedstrijd tegen Presikhaaf  gespeeld.”

Groeneveld koos er na zijn periode bij RKHVV bewust voor een een stapje lager te gaan voetballen, in de vierde klasse. “Bij RKHVV heb ik eigenlijk nooit zonder knieklachten kunnen spelen. Altijd pijn, de ene keer wat minder, de ander keer wat meer. Toen heb ik besloten om het een jaartje rustiger aan te doen op een lager niveau. En bij SC Oranje had ik het best naar mijn zin, maar qua prestaties ging het niet goed. Vorig jaar ben ik geopereerd aan mijn knie, maar daarna  bleef ik last houden. Er bleek dus nog een scheur in de buitenmeniscus te zitten. Ik hoop dat het via een tweede operatie wordt opgelost. Ik heb veel vertrouwen in de opvang bij FC Presikhaaf, waar Rob Lagé de verzorger is. Hij zal mij intensief begeleiden.”