Theo Groeneveld naar De Paasberg, Lakhal en Ubbergen trainen mee bij VDZ

17 februari 2018 | Van onze AS-redactie

Theo Groeneveld maakt het seizoen af bij het zaterdagelftal van De Paasberg. De 35-jarige verdediger, die in het verleden onder meer uitkwam voor Vitesse, RKHVV en Presikhaaf, komt van het failliete SC Oranje. De KNVB heeft alle spelers van SC Oranje tot 2 maart de tijd gegeven over te schrijven naar een andere club.

“Wij hebben al groen licht van de KNVB en Theo is meteen speelgerechtigd”, meldt Jan Neervoort, elftalleider van De Paasberg. “Maar het is nog onzeker of Theo zaterdagmiddag meedoet in de thuiswedstrijd tegen Harskamp.”
Het bestuur van De Paasberg had Groeneveld benaderd om volgend seizoen als speler-trainer aan de slag gegaan. Neervoort: “Dat doet Theo niet, maar zo is het balletje wel gaan rollen. En misschien dat er door de komst van Theo nog wel een speler van SC Oranje naar ons toe komt.”

Van het failliete SC Oranje heeft Alexander Prent inmiddels ook een nieuwe club gevonden. De vroegere aanvaller van NEC komt de rest van het seizoen uit voor FC Breukelen, een zaterdageersteklasser.
Ook andere spelers proberen elders onderdak te vinden. Ilias Lakhal (onder meer ex-Babberich)en Orveo Ubbergen (onder meer ex-AFC Arnhem, ex-MASV) trainden vrijdagavond mee bij VDZ en Mike Hieltjes (ex-Veluwezoom) was donderdagavond te vinden op het trainingsveld van Eendracht.

* Foto rechtsboven: Theo Groeneveld in actie tegen Advendo ’57. (Foto: Jan van Zomeren)
* Klik hier voor het voetbalprogramma