Tennistalenten aan de start bij Windmill Cup in Velp

8 juli 2016 | Van onze AS-redactie

Op het prachtige tennispark van TV Beekhuizen in Velp strijden toekomstige tennistoppers tot en met 14 jaar vanaf zaterdag 9 juli om de Windmill Cup. Zaterdag 9 en zondag 10 juli kunnen nog acht jongens en acht meisjes zich via het kwalificatietoernooi plaatsen voor het hoofdtoernooi, dat maandag begint. Harm Steentjes (14) uit Velp is één van de deelnemers.

De Windmill Cup is in Nederland het sterkst bezette jeugdtoernooi voor internationale tennistalenten tot en met 14 jaar. Het toernooi wordt voor de 26e keer gehouden. De eerste twintig edities waren in Leeuwarden, maar sinds 2011 is het toernooi in Velp. Spelers en speelsters komen uit de gehele wereld. Uit Zuid-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Nieuw-Zeeland en een hele groep uit verschillende Europese landen. De Nederlandse toppers zijn uiteraard ook van de partij.
In het verleden stonden, naar later bleek, hele grote namen op het veld. Caroline Wozniacki, Maria Sharapova, Roger Federer, Rafael Nadal en Andy Murray namen ooit deel aan de Windmill Cup.
tribune tijdens finaledag (Small)De 14-jarige Harm Steentjes uit Velp start zaterdag in het kwalificatietoernooi tegen Karim Al-Amin uit Duitsland. Voor Steentjes is het zijn eerste internationale ervaring en hij moet bij winst op Al- Amin nog twee rondes overleven om maandag in het hoofdtoernooi te kunnen starten. Een tweede regionale speler is Stijn Janssen (14) uit Veenendaal mee. Hij traint in Velp en zit op het Beekdal Lyceum in Arnhem. Janssen werd in maart van dit jaar Nederlands Kampioen indoor in de klasse tot en met 14 jaar tijdens de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Rotterdam. Hij is rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Op alle dagen starten de wedstrijden om 9 uur en de toegang is gratis. Op het programma staan enkelspel- en dubbelspelpartijen, de finales zijn op zaterdag 16 juli. Naast tennis zijn er tennis- en padelclinics en tal van andere activiteiten, waar iedereen aan mee kan doen. Kijk voor het totale programma op www.windmillcup.com (klik hier)

Foto: finaledag Windmill Cup 2015