Ten Velde en Brunekreef naar ESCA

14 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Vier handballers van de Arnhemse eredivisionist Swift vertrekken per direct naar stadgenoot ESCA. Lex ten Velde, Jordy Brunekreef, Sander Meijer en doelman Danny Joosten maken de overstap naar de eersteklasser. Meijer en Joosten speelden bij Swift in het tweede team.

Ten Velde (20) en Brunekreef (24) kunnen hun werk niet meer combineren met spelen in de eredivisie. Ten Velde, die zijn handbalcarrière ook bij ESCA begon, gaat een opleiding volgen bij de marechaussee en is 3 maanden intern. Brunekreef is volgend seizoen in wisselende diensten werkzaam bij justitie.
Beiden zullen dus niet veel trainingen kunnen volgen, maar coach Michael de Blok van ESCA is niettemin in zijn nopjes met de komst van het viertal van Swift. Het maakt zijn ploeg plotseling een stuk sterker. “We gaan niet van de daken schreeuwen dat we nu kampioen worden, maar met zulke jongens erbij behoor je wel tot de kanshebbers. In eerste instantie gaan we lekker handballen en plezier maken, maar ook als deze jongens wat minder trainen, ben je als ploeg sterker.”
Ed Grijpma, in het verleden ook actief voor ESCA, maakt zijn rentree bij de Arnhemse club. Bij ESCA vertrokken doelman Wesley van Zanten en hoekspeler Randy van den Donk naar UDI 1896.


Lex ten Velde, op de foto voor Swift in actie tegen Bevo, vertrekt naar stadgenoot ESCA.