Teleurstellend seizoen SML en VDZ

7 mei 2013 | Van onze AS-redactie

Voor SML en VDZ stond er zondag in de laatste speelronde in de derde klasse C niets meer op het spel. Na een voor beide clubs teleurstellend seizoen schotelden de spelers het publiek op sportpark De Bakenberg nog wel een leuk onderling duel voor: 3-3.

SML en VDZ hadden een behoorlijke start van de competitie. SML eindigde in de eerste periode (16 punten uit 8 duels) zelfs op een gedeelde eerste plaats. Helaas voor de Bakenbergbewoners ging de beslissingswedstrijd tegen WVV ‘34 met 3-2 verloren, waardoor de eerste periodetitel naar de ploeg uit Hengevelde ging.
VDZ eindigde in die eerste periode op de derde plek met 14 punten. Na een goede competitiestart ging het met VDZ en SML langzaam maar zeker wat minder. Vooral na de winterstop presteerden de twee aartsrivalen matig. Beide ploegen wonnen in hun tien gespeelde competitiewedstrijden in 2013 slechts eenmaal. SML op 17 maart thuis tegen nummer laatst Brummen (2-1) en VDZ op 1 april in de uitwedstrijd bij FC Trias (1-3). Alleen Brummen ( 4 punten uit 10 duels) presteerde na de winterstop slechter dan SML (7 uit 10) en VDZ (8 uit 1).
In hun laatste competitiewedstrijd boden SML en VDZ zondag nog wel spektakel. De bezoekers hadden op sportpark De Bakenhof de beste start. Pieter Middeldorp schoot op aangeven van Joris Schemkes eerst nog op de paal, maar even later schoot diezelfde Middeldorp uit een vrije trap raak: 0-1.
Vijf minuten later werd het 0-2. Sam van der Hoven zette de wegsprintende Joris Schemkes vrij voor de keeper. De middenvelder was echter niet zelfzuchtig en legde de bal keurig breed op Martijn van Gessel, die de bal in het lege doel schoof.
SML kwam terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Fatih Sprenkel, nadat verdediger Tjalle Bomers van VDZ tegenstander Ahmed Lak had vastgehouden: 1-2. Vlak voor rust kreeg VDZ met nog een tegenslag te maken. Joris Schemkes moest met een hamstringblessure naar de kant.
Na de pauze herstelde Pieter Middeldorp in de 50e minuut de oude marge (1-3). Vijf minuten later bracht Abdulla Sprenkel de spanning terug (2-3), waarna SML in de 65e minuut opnieuw een strafschop kreeg. Fatih Sprenkel faalde ook ditmaal niet en liet doelman Tom Witjes kansloos: 3-3. Ook VDZ kreeg daarna nog een strafschop, maar Martijn van Gessel schoot de bal tegen de lat.
SML en VDZ eindigden in 3C op een gedeelde zesde plaats met 29 punten uit 22 wedstrijden. In deze klasse spelen WVV ’34 en Pax een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Het Doetinchemse Viod verspeelde op de laatste dag de titel door een 4-0 thuisnederlaag tegen Eibergen.
SML en VDZ ploegen kunnen zich nu volledig richten op het toernooi om de Arnhem Cup. SML speelt dinsdag 7 mei (20.00 uur) in de tweede ronde thuis tegen Duno. Bij winst staat de ploeg van trainer Bert Hendriks in de kwartfinale tegen AVW ’66. VDZ staat op 14 mei in de kwartfinale tegenover het Huissense Jonge Kracht.

Foto hompage: een gevaarlijke situatie voor het doel van SML. Alle spelers zijn op zoek naar de bal. (Foto: Nico Kooij).


Doelman Tom Witjes van VDZ is kansloos bij de strafschop van Fatih Sprenkel. (Foto: Nico Kooij)