Tegenslagen voor Arvevo-dames

13 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De volleybalsters van Arvevo zitten nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdag, in de uitwedstrijd tegen Simokos, heeft de Arnhemse ploeg de beschikking over slechts zes speelsters. Blessures teisteren Arvevo.

Kan een ploeg meer tegenslagen krijgen? Dat zou je je kunnen afvragen als je het Arvevo-seizoen bekijkt. Eerst viel Lars Houthuijzen af als trainer in verband met een andere werkkring, vervolgens hield Peter Cijnssen het maar drie weken vol en nu mag Louis Bosman het gaan proberen. 
Hij zal de ploeg, die voorlaatste staat in de tweede divisie B,  zaterdag in Bovenkarspel voor het eerst coachen. Dat zal dus moeilijk genoeg worden tegen de nummer drie. Bosman vertoeft nu nog in het buitenland en zal vanaf volgende week de training weer ter hand nemen. In de afgelopen weken werden de dames getraind door Ivo Martinovic. Maar er zijn op de trainingsavonden obstakels. Arvevo heeft de maandag en de woensdag als trainingsavond. Maar uitgerekend op de maandag kan Bosman niet. Achter de schermen is al gezocht maar een oplossing  – andere uren, andere avond, andere hal –  maar die is er nog niet.

De blessures. Joan Scheltinga (hamstring), Ellen Polman (kuit) en Jorien Nijmeijer (knie) zitten in de lappenmand en kunnen zaterdag niet spelen. Lindy Volkers (schouder)  en Nanda Kotterman (rug)  waren al langer uit de roulatie. De laatste komt waarschijnlijk helemaal niet meer in actie. Blijven over: zes speelsters. Te weinig uiteraard om beslagen ten ijs te komen. Aanvoerder Annick Kicken: “We kijken al om ons heen of er nog speelsters erbij kunnen krijgen. Een beetje rondvragen, maar of het wat oplevert?”
Tegenslagen genoeg dus, maar Arvevo blijft knokken, benadrukt Annick Kicken:  “We hebben nog steeds de drive om erin te blijven.”

Klik hier voor het volledige  Sportprogramma.