Tegenslag voor Swift in aanloop naar beslissend duel met Aalsmeer

8 april 2017 | Van onze AS-redactie

Trainer Arthur Langedijk van AHV Swift kan zaterdagavond (8april) in de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer geen beroep doen op Ruben de Bok. De handballer ondervindt te veel last van een kuitblessure. AHV Swift – Aalsmeer wordt gespeeld in de Westervoortse sporthal Sports Planet en begint om 19.00 uur.

AHV Swift moet in de laatste wedstrijd van kampioenspoule A minimaal een punt pakken om als derde te eindigen. Dan nog is de Arnhemse ploeg afhankelijk van het resultaat bij Quintus – Lions. Quintus en AHV Swift hebben beide 2 punten uit 5 duels, maar het doelsaldo van Quintus is aanmerkelijk beter. De ploeg van trainer Arthur Langedijk moet dus hoe dan ook een beter resultaat behalen dan Quintus om als derde te eindigen en zich daarmee te plaatsen voor de BENE-League van volgend seizoen.
De blessure van Ruben de Bok is een flinke streep door de rekening. “Een aderlating”, noemt Langedijk het gemis van zijn opbouwer. “Het is altijd prettig als je Ruben kunt brengen op het moment dat we Pascal Lucassen, Thijs Geurds of Robin Schoenaker wisselen. Maar het is niet anders. Ruben heeft een scheurtje in een kuitspier en is daar te lang mee doorgegaan.”

Langedijk, die A-junior Sander Broeders aan zijn selectie heeft toegevoegd, houdt niettemin geloof in een goede afloop. “Dat is er zeker, maar wij zijn ook afhankelijk van Aalsmeer dat normaal gesproken een maatje te groot is. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en als Aalsmeer speelt zoals in de laatste wedstrijd bij Quintus, dan hebben we een kans.”
Aalsmeer won dat duel afgelopen zaterdag in Kwintsheul met 24-23. De winnende treffer viel vlak voor tijd, nadat Quintus in de laatste halve minuut de bal had verspeeld. Lions en Aalsmeer hebben zich in poule A al geplaatst voor de kruisfinales om de Nederlandse titel. In poule B zijn Hurry Up en Volendam al zeker van een plek in de kruisfinales.

* de foto van Ruben de Bok is gemaakt door John Voermans.