Swift wil revanche op Quintus

29 november 2014 | Van onze AS-redactie

AHV Swift wil de aansluiting mat de top vier in de eredivisie niet verliezen. De Arnhemse handbalploeg kan zich zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Quintus dus geen puntenverlies permitteren.

De uitwedstrijd in Kwintsheul staat de ploeg van trainer Johann Peters nog helder voor ogen. Swift verloor dat spijkerharde duel met 25-24. De winnende treffer van Quintus viel in de laatste seconde. “We willen sportieve revanche nemen en zullen vol strijden om de punten in huis te houden”, zegt Peters. “Die punten zullen ook noodzakelijk zijn om in het spoor van de top vier te blijven.”
Swift staat in de eredivisie op een gedeelde vijfde plek met 12 punten uit 11 wedstrijden. Achter de ongenaakbare koploper Hurry Up ( 22 uit 11) staan Lions 2 (15 uit 11), Houten en E en O (beide 14 uit 11) nog binnen overbrugbare achterstand.
Quintus ( 9 uit 11) haakt bij verlies definitief voor een strijd bij de eerste vier. Peters: “Quintus zal dus ook alles geven om te winnen.”
Bij Swift ontbreekt Stanley Santos. De beroepsmilitair is voor vier maanden vertrokken naar Mali. De wedstrijd in sporthal Elderveld begint zaterdagavond in sporthal Elderveld om 20.30 uur.