Swift vol vertrouwen naar HARO Rotterdam

1 april 2011 | Van onze AS-redactie

De laatste loodjes. Nog één uitwedstrijd en twee thuiswedstrijden resten Swift in dit handbalseizoen. De ploeg staat er goed voor in de nacompetitie. Een nederlaag zaterdag bij HARO Rotterdam hoeft niet fataal te zijn.

Dat is het gevolg van de gouden slag die Swift vorige week bij Loreal sloeg. Met de 25-23 overwinning schoven de Arnhemse handballers naar de tweede plaats in de degradatiegroep en kunnen de slotfase redelijk gerust tegemoet zien.
Swift-trainer Johann Peters: “Vooraf  wilden we Loreal onder ons houden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Door de gunstige uitslagen voor ons is de situatie nu boven verwachting: we zijn HARO voorbij gegaan. De druk ligt nu bij HARO, dat moét winnen. Wij kunnen rustig en ontspannen naar de wedstrijd toeleven.”
In de reguliere competitie verloor Swift twee keer van HARO: met 24-25 en 24-30. In de eerste nacompetitewedstrijd werd het in Arnhem 25-25. Peters: “Dit soort wedstrijden zijn anders. Het zal ook tegen HARO weer erg spannend worden, een echte degradatiestrijd, met inzet en passie.”
Swift kan zaterdagavond in Rotterdam met een complete en fitte selectie aantreden. In het andere duel in de degradatiegroep speelt  Bevo thuis tegen Loreal.

Stand degradatiegroep:
1. Bevo     3-10
2. Swift     3-  5
3. HARO   3-  4
4. Loreal   3-  3