Swift verzuimt tik uit te delen

29 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdagavond de kans laten liggen om HARO Rotterdam op de ranglijst van de eredivisie te passeren. De Arnhemse ploeg verloor in de eigen sporthal Elderveld met 25-26. Swift blijft nu voorlaatste.

“Hier ben ik doodziek van”, zei Swift-trainer Johann Peters na afloop. “We gaven in 8 minuten een 18-16 voorsprong weg en even later stond het 18-22. We deden in die fase een paar domme dingen en er ontstond wat onrust in de ploeg. Zo hebben we HARO volledig in de wedstrijd geholpen. We knokten ons knap terug, maar het was net niet genoeg.”
Swift was ten koste van HARO graag een plekje gestegen op de ranglijst, want de nummer 3 van onderen in de eredivise neemt 3 bonuspunten mee in de nacompetitie. Die kans is nu, met 3 punten achterstand op HARO en nog 2 duels voor de boeg (Volendam uit, BEVO thuis), vrijwel nihil. Bij de huidige stand start Swift met 2 punten, de nummer laatst Loreal met 1 punt. De onderste 4 ploegen komen in de nacompetitie uit in de degradatiepoule.
In sporthal Elderveld waren Swift en HARO zaterdagavond in de eerste helft volledig aan elkaar gewaagd. Swift nam enkele keren een voorsprong van 2 treffers (7-5, 12-10), maar kon niet verder uitlopen. Bij rust was de stand 14-14.
Swift startte na de hervatting uitstekend via 2 doelpunten van Dario Polman (16-14). Bij 18-16 stokte de Arnhemse productie en bij 18-19 miste Wouter Beke zelfs een strafworp.
De gasten profiteerden van de mindere fase aan Arnhemse kant, maar zagen Swift toch weer overeind krabbelen. Jop Sinkeldam bracht Swift tweeënhalve minuut voor tijd weer naast HARO: 24-24. Diezelfde Sinkeldam miste even later bij 24-25 een strafworp, waarna de Rotterdammers het duel beslisten (24-26). Na het doelpunt van Dario Polman was er nog te weinig tijd om een gelijkspel uit het vuur te slepen: 25-26.
Trainer Johann Peters had een karaktervol Swift gezien. “Maar het was wat minder dan de afgelopen 3 wedstrijden”, vond Peters, die terecht enkele beslissingen van de arbitrage in twijfel trok. “De scheidsrechters strooiden wel met kaarten, maar zetten het niet door. Opzettelijk de bal met de voet tegenhouden en een zijwaartse duw uitdelen bij een schotpoging, daar staat toch echt een tijdstraf voor. Wij kregen in die gevallen wel een vrije bal, maar de tegenstander geen 2 minuten.”

Doelpunten Swift: Jed Fathallah 6, Guido Snijder 5, Jop Sinkeldam 4, Dario Polman 3, Sahbi Jemai 3, Wouter Beke 2, Pascal Lucassen 1, Rik van Boxel 1.