Swift verliest ook bij Hellas

14 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdag in Den Haag ook van de nummer laatst in de eredivisie verloren. Hellas was in eigen hal net iets te sterk voor de Arnhemse ploeg, die in de slotfase nog wel dichtbij kwam: 23-21.

Voor Swift, dat de competitie met twee overwinningen en een gelijkspel startte, was het de negende nederlaag op rij. De ploeg van trainer Rob van Buijtene keek na een 12-7 ruststand 18 minuten voor tjd tegen een 18-13 achterstand aan, maar kwam in de slotfase nog heel dichtbij. Met nog tien minuten op de klok was de stand 19-17 in Haags voordeel en ruim twee minuten voor tijd was er nog van alles mogelijk: 21-20. Uiteindelijk bleek Hellas over de sterkste zenuwen te beschikken: 23-21.
“We hebben in de eerste helft aanvallend met zeven goals veel te weinig gebracht”, zei Swift-trainer Rob van Buijtene na afloop. “Na de pauze hadden we het betere van het spel. Maar het zat niet mee, want we schoten op paal en laat en dat soort ballen ging er aan de andere kant wel in. In de laatste twee minuten kregen we ook nog eens twee strafworpen tegen.”
Waar Swift in eerdere wedstrijden na een sterke eerste helft na de pauze instortte, was daar in Den Haag dus geen sprake van. Dat had volgens Van Buijtene mede te maken met de rentree van de van ESCA teruggekeerde Jordy Brunekreef. “Ik heb Jordy na rust ingebracht en hij heeft de ploeg op sleeptouw genomen”, aldus Van Buijtene, die ook de sterk keepende Rens van Kregten roemde. 
Voor Hellas was het de tweede zege van het seizoen en de Haagse ploeg heeft nu 4 punten uit 12 wedstrijden. Swift (5 uit 12) en Tachos (6 uit 12) staan daar net boven.

Quintus zorgde in de eeredivsie zaterdag voor de grootste verrassing door thuis te winnen van Volendam: 28-26. Bij Aalsmeer zette Arnhemmer Dario Polman (ex-Swift) zijn ploeg BEVO/HC vlak voor tijd op voorsprong (22-23), maar koploper Aalsmeer scoorde in de laatste minuut toch nog de gelijkmaker: 23-23.

Uitslagen eredivisie
Quintus – Volendam       28-26
Aalsmeer – BEVO/HC      23-23
E en O – Tachos             34-23
Lions – Hurry Up            36-24
Hellas – AHV Swift          23-21