Swift verliest met klein verschil

3 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift speelden zaterdag een prima wedstrijd tegen BEVO. De 2 punten gingen echter naar de gasten, die het eredivisieduel met 24-21 wonnen.

Swift bleef door het verlies laatste in de eredivisie, maar de jonge Arnhemse ploeg maakt duidelijk progressie. “Onze opzet was om BEVO onder de 25 doelpunten te houden en dat is gelukt. We hebben de hele wedstrijd goed verdedigd”, merkte Speler Dario polman van Swift na afloop terecht op.
Polman plaatste ook een kanttekening. “Aanvallend hebben we het geduld bewaard en soms lange aanvallen gespeeld, maar 21 doelpunten is toch wat te weinig.”
Beide ploegen gaven elkaar in de eerste helft geen duimbreed toe en bij rust was er voor de thuisploeg nog van alles mogelijk. De gasten gingen na 30 minuten met 11-10 aan de leiding.
“We waren aan elkaar gewaagd. Ook na rust”, zei Polman, die bij 19-21 het missen van een strafworp en het niet benutten van een break out ‘cruciaal’ noemde.
Jop Sinkelman kon de 7 meter niet achter de uitstekende BEVO-doelman Thijs van der Mortel krijgen. “Helaas, want BEVO was echt niet beter dan wij”, sprak Polman, die hoopt dat Swift in de reguliere competitie nog een paar punten pakt. “Maar als we zo blijven spelen heb ik er voor de nacompetitie vetrouwen in. We moeten alleen nog echte killers worden.”
Doelman Maikel Takken speelde bij Swift een voortreffelijke wedstrijd. Polman: “Hij hield heel wat tegen.”


BEVO-speler Marijn Sinkeldam (blauw tenue) wordt in de gaten gehouden door zijn broer Jop (rechts naast hem). (Foto: Walter Veerman)