Swift stort na rust in elkaar

11 december 2010 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift Arnhem zijn van slag. De ploeg trainer Johann Peters verloor in Venlo na een 12-12 ruststand met 30-20 van Loreal. De Venlose ploeg doet de laatste plaats in de eredivisie daardoor over aan Swift.

Swift begon nog uitstekend aan de wedstrijd tegen Loreal. Na 20 minuten ging de Arnhemse ploeg zelfs met 10-5 aan de leiding. “We hebben in die eerste 20 minuten prima gespeeld. Maar daarna gingen we kansen missen en handbalden we niet meer in het collectief. We gingen meer en meer tegen onszelf spelen en maakten de tegenstander zo sterker”, luidde het oordeel van trainer Johann Peters.
De bezoekers konden het tij in de tweede helft niet meer keren. “Iedereen ging extra hard werken, maar dat gebeurde individueel en niet als collectief. We zijn na de rust ook op collectiviteit overklast. Wij kwamen de afspraken niet meer na en de concentratie viel weg.”
Het lijkt een terugkerend probleem bij Swift, beaamde ook Peters. “We hebben zeker goede wedstrijden gespeeld, maar je ziet bijna in alle duels goede en slechte fases van ons. Dat sluipt in de ploeg en de jongens kunnen het ook zelf benoemen. We weten dat we beter kunnen, dat maakt het ook zo frustrerend.”
In het kalenderjaar 2010 speelt Swift geen competitiewedstrijden meer. Alleen donderdagavond staat nog een bekerduel tegen Reehorst op het programma. Peters: “We starten pas weer op 11 januari met de competitie. We kunnen de komende weken dus ruim de tijd nemen om na te denken hoe we het in de tweede helft van het seizoen beter kunnen doen. We staan nu laatste, maar pas in de nacompetitie gaat het er om. We zijn nu niet stabiel genoeg, dat moet veranderen.”

Doelpunten Swift: Dario Polman 5, Sahbi Jemai 4, Rik van Boxel 3, Jed Fathallah 2, Job Sinkeldam 2, Guido Snijder 1, Wouter Beke 1, Lex ten Velde 1, Jordy Brunekreef 1.