Swift stelt eredivisieschap veilig

14 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Swift speelt ook volgend seizoen in de eredivisie. De Arnhemse handballers wonnen zaterdag in Rotterdam de voorlaatste wedstrijd in de degradatiepoule met 19-34 van HARO. Daarmee hield Swift Hercules en HARO definitief onder zich.

Tegen het al gedegradeerde HARO had Swift het in de openingsfase even lastig. “We begonnen slecht”, vertelde Swift-speler Dario Polman. “We stonden na een paar minuten met 2-0 achter, maar na 8-6 begon het te draaien. Bij een 8-9 stand in ons voordeel nam HARO een time-out, maar dat hielp niet. Bij rust stonden we al met 10-19 voor.”
Na de pauze kon Swift de wedstrijd rustig uitspelen en kreeg iedereen speeltijd. Na 60 minuten stond er een 19-34 eindstand op het bord.
Op zaterdag 20 april speelt zijn zijn laatste wedstrijd, uit tegen BEVO. Polman: “We willen goed afsluiten, dus ook dan gaan we nog voor de winst.”
Na de nacompetitie beslist Polman, inmiddels tweevoudig A-international, over zijn toekomst. “Ik denk er over na, maar pas na die laatste wedstrijd neem ik een besluit. Natuurlijk wordt er onderling bij Swift over gesproken wat we gaan doen. Maar niemand heeft nog een beslissing genomen.”
Mogelijk heeft het goede seizoen van Swift invloed op de besluiten. Polman: “Uiteindelijk kiest iedereen toch voor zichzelf, maar als groep zijn we dit jaar gegroeid en we horen thuis in de eredivisie. In de tweede seizoenhelft zijn we door blessures wat teruggevallen, anders had er een plek bij de eerste zes ingezeten.”
Voor Polman staan ook de komende maanden in het teken van handbal. “Volgende maand heb ik eerst een stage met Jong Oranje en over twee maanden staat dan het WK in Bosnië op het programma. Daar kijk ik naar uit.”