Swift slaat grote slag in Venlo

26 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdagavond een geweldige slag geslagen. In de degradatiepoule van de eredivisie won de ploeg van trainer Johann Peters in sporthal Craneveld in Venlo met 25-23 van Loreal.

“Uitwedstrijden winnen in deze fase is heel belangrijk”, zei Peters na afloop van het duel met Loreal. “Zeker met de wetenschap dat wij de degradatiepoule gaan afsluiten met 2 thuiswedstrijden. In ieder geval hobbelen Loreal en HARO nu al achter ons aan.”
Door de zege op Loreal nam Swift een voorsprong van 2 punten op Loreal. Even later kwam ook het bericht uit Rotterdam, dat HARO de thuiswedstrijd tegen BEVO HC met 24-23 had verloren. Dat betekende dat Swift ook de Rotterdamse ploeg op de ranglijst was gepasseerd. De nummer laatst in de degradatiepoule degradeert, de nummer voorlaatst speelt een beslissingswedstrijd tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divsie om 1 plaats in de eredivisie. 
De wedstrijd tussen Loreal en Swift was niet van hoog niveau. “Het was slecht”, meende Peters. “Maar degradatieduels zijn nooit goed. Het is vooral hard knokken in de dekking. Maar wij hebben deze wedstrijd ook op individuele klasse gewonnen. Keeper Martijn Hagen, Guido Snijder, Sahbi Jemai en Rik van Boxel hebben het uitstekend gedaan, maar het blijft natuurlijk ook een teamprestatie.”
Swift begon wat afwachtend aan het duel in Venlo en keek na 10 minuten tegen een 6-3 achterstand aan. Na een time-out van Peters begon het beter te lopen bij de Arnhemse ploeg. Swift nam de leiding (8-9) en bouwde die uit naar een ruststand van 9-12.
Op een korte fase na hield Swift die voorsprong de gehele tweede helft vast. Halverwege kwam de thuisclub nog op 16-16, maar al snel namen de bezoekers weer afstand: 17-20. Die voorsprong gaf de ploeg van Johann Peters niet meer uit handen.

Doelpunten Swift: Guido Snijder 6, Wouter Beke 5, Sahbi Jemai 4, Jeff de Quay 3, Dario Polman 3, Rik van Boxel 3, Jop Sinkeldam 1.

Uitslagen degrdatiepoule
Loreal – Swift                             23-25
HARO Rotterdam – BEVO HC  23-24

Stand
1. BEVO HC           3-10
2. Swift                  3-5
3. HARO R’dam    3-4
4. Loreal                3-3