Swift richt zich al op nacompetitie

11 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben het zaterdagavond in de eredivisie niet kunnen bolwerken tegen het Limburgse Lions. De formatie van trainer Paul Schuurkes verloor in sporthal Elderveld met 20-36. Bij rust leidde Lions al met 15-9.

Swift hield de bezoekers in de openingsfase nog aardig bij. Na een 1-5 achterstand kwam de thuisploeg terug tot 4-5. Via 4-8 en 9-12 leidde een tussensprintje van Lions tot een 9-15 ruststand. Na de hervatting bouwden de Limburgers die voorsprong gestaag uit.
“We hebben het in de afronding wat laten liggen”, sprak Joop Peters, bestuurslid technische zaken van Swift na afloop. “We hadden minimaal 26 goals moeten maken. Maar we hebben nooit de illusie gehad van Lions te kunnen winnen, want dat is een van de beste ploegen in de eredivisie.”
Grote gevolgen heeft de nederlaag niet voor Swift, dat zich al volledig richt op denacompetitie. De Arnhemse ploeg staat met 2 punten op een laatste plek in de eredivisie met nog 2 duels voor de boeg. “Ook A-spelers krijgen speeltijd en je ziet dat we in de breedte wat meer mogelijkheden hebben”, zei Peters. “Dat is positief. We richten ons helemaal op 10 maart, want dan begint de nacompetitie.”
Bij Swift is nog even gedacht aan een rentree van routinier Bram Zewald. Peters: “Bram heeft meegetraind, een keer een oefenwedstrijd meegedaan en ook in het tweede team gespeeld. Maar hij kreeg toch weer last van zijn schouder en daarna is ook het besluit genomen af te zien van een rentree van Bram.”
Woensdag 15 februari speelt Swift thuis tegen Quintus in de achtste finale van de landelijke beker.

Doelpunten Swift: Dario Polman 6, Jop Sinkeldam 6, Pascal Lucassen 3, Thijs Geurds 3, Ruben de Bok 1, Freek Gielen 1.


Jeugdspeler Ruben de Bok waagt een doelpoging tegen Lions. (Foto: Walter Veerman)