Swift- Quintus: een nieuwe stunt?

14 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Een tweede stunt binnen een week?  Niets lijkt onmogelijk in het Nederlandse handbal van nu. Donderdagavond verloor het onverslaanbaar geachte Volendam immers zomaar van Hurry Up. Dus waarom zou Swift zaterdag tegen Quintus niet weer kunnen stunten?

De sensationele overwinning van dinsdag in en tegen Aalsmeer heeft uiteraard lang nageklonken in het Arnhemse kamp. Vier punten pakken van Aalsmeer in één seizoen is zonder meer een kunststuk en wie weet wat dit seizoen nog meer brengt voor de handballers van Swift.
Trainer Johann Peters blijft reëel: “Quintus is vele malen sterker dan Aalsmeer. Het voordeel voor ons is: we hóeven niets. Als we met dezelfde instelling de wedstrijd ingaan en vooral op de kleine dingen letten, dan zouden we kunnen verrassen.”
Met ‘kleine dingen’ bedoelt Peters de afspraken. “We konden winnen van Aalsmeer omdat alle spelers zich aan de afspraken hielden. Ze deden geen gekke dingen, maar precies wat ze moesten doen en waar ze sterk in zijn.  Ik zei het eerder: de rust en de discipline waren de basis van de overwinning.”
Een opsteker was het zonder twijfel. Swift deed bovendien de laatste plaats in de eredivisie over aan Loreal en staat met 7 uit 13 op gelijke hoogte met HA R&O uit Rotterdam. Quintus staat samen met Hurry Up op de derde plaats met 15 uit 13.
Peters kan zaterdag in sporthal Elderveld over een complete en fitte selectie beschikken. De wedstrijd begint om 21.00 uur.