Swift pakt waardevolle punten

2 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Niet zo goed als tegen Aalsmeer, wel  zeer efficiënt. Swift kan tevreden zijn. De Arnhemse handballers versloegen zaterdag Loreal in sporthal Elderveld met 32-23, na een ruststand van 16-13, een superbelangrijke zege tegen een échte concurrent.

Trainer Johann Peters had het vooraf al gezegd: tegen deze ploeg moet je punten pakken omdat de Limburgers net als Swift gaan strijden om behoud van het eredivisieschap. Swift had zich dat goed in de oren geknoopt, ging sterk van start en had bij rust zelfs ruimer kunnen voorstaan dan de 16-13 die er nu op het scorebord stond.
In de tweede helft  viel de ploeg iets terug waardoor Loreal bij kon komen tot 16-16. Maar Swift herstelde zich op tijd en speelde daarna bij vlagen volgens Peters ‘uitstekend’.
Het werd uiteindelijk 32-23, een score die nog ruimer had kunnen uitvallen. Peters: “‘Het was een wedstrijd die we inderdaad móesten winnen. Het was niet zo goed als tegen Aalsmeer, kón ook niet, maar ik ben met vier punten uit vier duels natuurlijk dik tevreden.”
Jed Fathallah was met tien treffers de topscorer bij Swift.