Swift onderuit in keihard gevecht

27 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdag in de Arnhemse sporthal Elderveld hun meerdere moeten erkennen in E en O. De bezoekers uit Emmen wonnen het keiharde eredivisieduel met 27-21.

Swift hoopte tegen het sterke E en O op een stunt, maar dat zat er uiteindelijk niet in. De ploeg van trainer Paul Schuurkes verloor voor de zevende keer op rij. Op 1 oktober werd voor het laatst gewonnen in de thuiswedstrijd tegen Hellas (25-24).
Een pluspunt in het duel met E en O was dat Swift weer eens minder dan 30 doelpunten tegen kreeg. Dat was sinds de wedstrijd tegen Hellas ook niet meer gebeurd.
De jonge Arnhemse ploeg bood E en O  prima tegenstand en had bij rust nog steeds uitzicht op een goed resultaat. De 11-14 achterstand leek niet onoverbrugbaar. “We bleven tot 18-21 op het verschil van 3 doelpunten staan, maar konden niet dichterbij komen. In die fase misten we een paar goede kansen”, vertelde Dario Polman, speler van Swift, na afloop.
In de slotfase liep E en O uit naar 21-27. Dat Swift slechts 27 treffers incasseerde, stemde Polman tot enige tevredenheid. “We hebben de laatste tijd ook hard getraind op de dekking. Tegen E en O hebben we prima verdedigd.”
In het duel met Swift ontsnapte Erik Huizing van E en O aan een rode kaart, toen hij Dario Polman vol in het gezicht sloeg.   Huizing kreeg slechts een 2-minuten straf van de verder uitstekende leidende arbiters en en mocht daarmee de handen dichtknijpen.