Swift oefent nuttig tegen ‘Youth-team’

29 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Swift heeft maandagavond het oefenduel op Papendal tegen het ‘Youth-team’, het nationale team onder 19 jaar, met 21-19 gewonnen. Het was voor de Arnhemse handballers een zeer nuttige oefenpot. 

Amper twee dagen na het gewonnen duel tegen Loreal kon Swift dus weer volop aan de bak. Het team speelde niet in zijn sterkste opstelling. Guido Snijder, Martijn Hagen en Sahbi Jamai kregen rust. Swift speelde dus ook met een relatief verjongde ploeg. Harmen Voogt nam de plek van Martijn Hagen over en keepte een prima wedstrijd. Martijn ten Velde, doelman uit de A-jeugd,  keepte het laatste kwartier en deed dit eveneens zeer verdienstelijk.
Swift speelde frivool, op tempo, zonder druk en werkte aldus een prima oefenpot af. Na een ruststand van 12-13 in het voordeel van Oranje,  wist Swift in de tweede helft de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De ploeg kwam snel op voorsprong en liep halverwege de tweede helft naar een 18-14 voorsprong. Met name de sterke dekking van Swift leverde de basis van een 21-19 overwinning op. Trainer Johann Peters: “Twee goede overwinningen op rij  in deze fase van de competitie bieden vertrouwen voor het verdere verloop van de spannende strijd om degradatie.”

Zaterdag gaat het team van de vertrekkende Peters op bezoek bij HARO  Rotterdam. Het is de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Daarna volgen nog twee thuiswedstrijden op zondag 10 april (15.30 uur) tegen Bevo en op zaterdag 16 april (20.15 uur) tegen Loreal.