Swift neemt Tachos ‘heel serieus’

5 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift kunnen zondag een eerste stap zetten op weg naar behoud van het eredivisieschap. In Waalwijk treft de Arnhemse ploeg eerstedivionist Tachos. Volgende week zondag is de return. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de eredivisie.

“We nemen deze tegenstander heel serieus”, zegt Stijn Hoefnagels (foto), speler van Swift.”Het wordt echt niet gemakkelijk. Tachos heeft een goed team met individueel goede spelers. Tachos heeft niet voor niets de nacompetitie van de eerste divisie zo gemakkelijk gewonnen.
In een tweeluik maken Tachos en Swift uit wie volgend seizoen in de eredivisie mag spelen. Swift dacht in de eigen nacompetitie dat de buit na 3 gewonnen duels al zo’n beetje binnen was, maar dat pakte anders uit. “Dat was ook een grote klap”, zegt Hoefnagels. “We hebben een beetje te vroeg gejuicht, we dachten dat we wer al waren.”
Die tik is inmiddels verwerkt en Swift richt zich nu volledig op het tweeluik met Tachos. Hoefnagels: “We zijn goed voorbereid. We hebben Tachos bekeken en we hebben het strijdplan klaar.”
Volgens Hoefnagels kijkt Swift zondag in Waalwijk niet de kat uit de boom. “We klappen er meteen op.”
De wedstrijd tussen Tachos en Swift begint zondag in sporthal De Schlagen in Waalwijk om 13.00 uur.