Swift neemt afstand van Hercules

13 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdag in de eredivisie een belangrijke zege behaald. In sporthal Elderveld waren de mannen van trainer Paul Schuurkes (foto) met het kleinst mogelijke verschil de baas over Hercules: 31-30. (Foto: Walter Veerman)

Swift kon zijn geluk na afloop niet op. De Arnhemse ploeg was door het oog van de naald gekropen en had op het nippertje de twee punten in eigen huis gehouden. “Verdiend. We komen in ieder geval heel goed weg”, zei een dolblije Dario Polman, speler van Swift. “We hebben nu een gat van vijf punten geslagen met Hercules en daar gaat het om.”
Swift keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Alleen bij 21-20 stond de thuisploeg even aan de leiding. Polman: “Maar het was al snel weer 21-24. In het laatste kwartier hebben we toen alles of niks gespeeld.”
Bij een stand van 29-30 in het voordeel van Hercules pakte redde doelman Rens Kregten van Swift bij een break en in de daaropvolgende Arnhemse aanval kreeg de thuisploeg een strafworp: 30-30. In de laatste minuut pakte Swift ook nog de winst.
“We hebben nu al meer punten dan in het hele vorige seizoen”, glunderde Polman, die deze week door hoofdpijn niet had kunnen trainen na een knalharde klap in zijn gezicht van Erik Huizing, vorige week in het duel met E en O.
Topscorer en aanvoerder Jop Sinkeldam was zaterdagavond in sporthal Elderveld de uitblinker bij Swift.

Foto homepage: aanvoerder Jop Sinkeldam legt aan voor een doelpoging.

Uitslagen Eredivisie
BEVO – Hurry Up                       27-29
HARO Rotterdam – Quintus       28-31
AHV Swift – Hercules                 31-30
E en O – Aalsmeer                     26-30

Stand
1. Aalsmeer           5-8
2. Quintus             5-7
3. E en O               5-6
4. BEVO/HC           5-6
5. Hurry Up            5-6
6. Lions                 4-5
7. Swift                  5-5
8. Volendam          4-3
9. HARO R’dam      5-3
10. Hercules          5-0