Swift na zege op Tachos bijna veilig

15 maart 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben het eredivsieschap zo goed als veiliggesteld. De ploeg van trainer Johann Peters (foto) won zaterdag in Waalwijk het nacompetitieduel in de degradatiepoule bij Tachos met 21-24.

Swift kwam door de zege op gelijke hoogte met Tachos. Beide ploegen hebben 6 punten uit 4 duels. Hellas, dat zaterdagavond met 22-21 verloor bij Quintus, heeft 2 punten uit 4 wedstrijden. Quintus gaat met 10 uit 4 aan kop. In de degradatiepoule staan nog twee speelrondes op het programma. Swift speelt nog twee keer thuis, op zaterdag 22 maart tegen Quintus en op zaterdag 12 april tegen Hellas. De nummer laatst in de degradatiepoule speelt nog twee wedstrijden tegen de nummer laatst van de nacompetitie van de eerste divisie om één plaats in de eredivsie.

In Waalwijk beet Swift, dat vorige week ook won bij Hellas (18-23), fel van zich af. Na een 11-10 achterstand bij rust leek het bij 14-12 en twee man minder in het veld even mis te gaan voor de bezoekers. Toen Swift weer compleet was, maakte het de achterstand goed: 14-14.
Met nog een kwartier te spelen leidde Swift met 15-16. Via 20-22 pakte de Arnhemse ploeg de zege: 21-24.
“In de dekking stond er een sterk collectief”, oordeelde trainer Johann Peters na afloop. “En in rens van Kregten hadden we een hele goede keeper met veel stops.”
Jarn van Gool had met 8 doelpunten een belangrijk aandeel in de zege. Naast de blijdschap over de zege waren er ook zorgen over Jordy Brunekreef. Peters: “Jordy raakte geblesseerd aan zijn knie. Waarschijnlijk iets met de meniscus, maar mogelijk heeft hij ook de achterste kruisband gescheurd.”

* Foto homepage: Jeff de Quay waagt een doelpoging tegen Tachos.