Swift loot Houten in landelijke beker

29 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van AHV Swift spelen in de achtste finales van de landelijke beker uit tegen Houten. Het bekerduel wordt gespeeld op donderdag 27 februari. De loting is woensdag op het bondsbureau in Oosterbeek verricht.

Swift ontloopt met eerste divisionist Houten de nationale top. Een gemakkelijke opgave zal de klus voor de ploeg van trainer Johann Peters in en tegen Houten echter niet worden. De Utrechtse ploeg gaat in de eerste divisie A samen met MHV ’81 uit Mill aan kop. Beide ploegen hebben 31 punten uit 20 wedstrijden. In de eerste divisie A staat Hercules er met 30 uit 19 relatief het beste voor.
In Houten treft Swift ook oude bekenden. Zo maken Rutger ten Velde en doelman Richard Meinicke deel uit van de eerste selectie van Houten. Beide jonge taleneten speelden afgelopen seizoen nog bij Swift in de A-junioren. Met die ploeg behaalden zij in juni 2013 de nationale titel. Sinds kort behoort ook Jort Neuteboom tot de selectie van Houten. Hij maakte tijdens het huidige seizoen de overstap van Swift naar Houten.
In de achtste finales van de landelijke beker staan twee topwedstrijden op het programma. BEVO/HC, de ploeg van Arnhemmer Dario Polman, neemt het op 27 februari thuis in de Limburgse derby op tegen Lions, Volendam is gastheer van E en O uit Emmen.
De wedstrijden in de achtste finales worden gespeeld op 25, 26 en 27 februari.

Loting achtste finale NHV-beker
MHV ’81 – Aalsmeer
Winnaar E en O 2/Hurry Up 2 – Hercules
Snelwiek – Hurry Up
DIOS – HARO
US – Quintus
Houten – AHV Swift
Volendam – E en O
BEVO/HC – LIONS