Swift levert weer enorme stunt

11 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Swift heeft dinsdagavond in en tegen Aalsmeer opnieuw een stunt van formaat afgeleverd. De Arnhemse handballers, tot dinsdag de hekkensluiter in de eredivisie, wonnen in sporthal Bloemhof uiterst verrassend met 32-28.

Swift heeft daarmee de laatste plaats verlaten en is Loreal nu weer voorbij gegaan. Belangrijk met het oog op de vijf resterende wedstrijden én een mooie opsteker met de thuiswedstrijd tegen Quintus – zaterdag – voor de boeg.
Vooraf had trainer Johann Peters geen rekening gehouden met een nieuwe stunt. In de thuiswedstrijd  tegen Aalsmeer deed Swift al wel van zich spreken door met 29-26 te winnen. Maar niemand had gerekend op een herhaling in de return.
En toch deden de Arnhemse handballers het. Onverwacht, ongekend, sensationeel én dik verdiend. Logisch dat Johann Peters opgetogen was na afloop: “Het was een uitstekende wedstrijd van ons. Alles klopte. We hadden een perfecte voorbereiding, we hebben er ’s middags goed over gepraat, en in de wedstrijd was er volledige rust en duidelijkheid. De spelers hebben hun taken precies zo uitgevoerd als we hadden afgesproken. In de discipline hebben we waarschijnlijk nooit eerder zo goed gespeeld.”

Swift had in feite over de gehele wedstrijd het initiatief. Via de tussenstanden 2-7 en 4-9 kwam er een 10-13 ruststand op het scorebord. “Na rust bleven we steeds vijf, zes doelpunten voorsprong  behouden”, zei Peters. Via 20-27 werd het uiteindelijk 28-32, waarbij ook de productie  van Wouter Beke meteen in het oog viel: hij scoorde liefst twaalf treffers. Beke behoorde samen met Jed Fathallah en Dario Polman tot de uitblinkers binnen de Swift-formatie.
Johann Peters keek na afloop nog even verbaasd  om zich heen in sporthal Bloemhof: “Daar hangt de vlag van de landskampioen van 2009. Nu is Aalsmeer niet meer de ploeg van weleer, maar het blijft natuurlijk een geweldige prestatie van ons. Nu moeten we de verwachtingen niet meteen weer heel hoog gaan opschroeven. Maar ik denk dat we in de resterende wedstrijden nog wel een paar keer gaan winnen.”

Scores Swift: Wouter Beke 12, Jed Fathallah 5, Dario Polman 4, Guido Snijder 3, Sahbi Jemai 3, Jop Sinkeldam 2, Rik van Boxel 2, Jordy Brunekreef 1.