Swift kansloos tegen Aalsmeer

19 januari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift (gele shirts) hebben het titelkandiaat Aalsmeer zaterdag niet moeilijk kunnen maken. In sporthal Elderveld was de Arnhemse ploeg kansloos in het eredivisieduel. Na een 9-15 ruststand verloor Swift met 22-28.

Swift kan zich al helemaal richten op de strijd in de degradatiepoule om het eredivisieschap te behouden. “Na de nederlaag van vorige week tegen Hercules was al duidelijk dat we de kampioenspoule niet meer zouden halen”, vertelde speler Dario Polman. “Hadden we die wedstrijd gewonnen, dan was het tegen Aalsmeer nog belangrijk geweest. Maar we zijn ook niet fit. We hebben toch wat kleine blessures en hadden ook maar vier wissels op de bank.”
Door die kleine blessures begonnen Jop Sinkeldam, Stijn Hoefnagels en Polman niet in de basis. “We moeten voorzichtig zijn dat we niet meer blessures oplopen”, zei Polman. “Over vier weken moeten we er staan. Het is de komende tijd zaak om weer fit en scherp te worden. In die zin waren we tegen Aalsmeer ook te lief en dan heb je tegen zo’n ploeg geen kans.”
Swift heeft in de eredivisie nog drie duels voor de boeg. Quintus, Hurry Up en Lions zijn de tegenstanders in de komende weken.