Swift imponeert op toernooi BEVO

21 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift zijn ook aan het einde van het seizoen nog niet opgebrand. Op het Anton Bruurs beloftentoernooi in Panningen, voor spelers tot en met 21 jaar, won de Arnhemse ploeg in de finale van Volendam: 23-18.

Op het Anton Bruurs toernooi mogen, behalve spelers tot en met 21 jaar, twee handballers meedoen die tijdens de competitie van het lopende seizoen 22 jaar zijn geworden. De ‘routiniers’ Jop Sinkeldam en Pascal Lucassen waren dus ook van de partij, waardoor Swift met een bijna voltallige eredivisieselectie aan het toernooi deelnam.
In de poule rekende Swift af met thuisclub BEVO (13-8) en Volendam (26-20). De ploeg van trainer Paul Schuurkes plaatste zich zo als groepswinnaar voor de kruisfinales. Daarin rekende Swift af met 19-12 af met Limburg Lions. “Keeper Richard Meinicke was in die wedstrijd de grote uitblinker”, vertelde Joop peters, teammanager van Swift.
In de finale speelde Swift opnieuw tegen Volendam, dat in de andere kruisfinale Quintus had verslagen. De Arnhemse ploeg leek in de eindstrijd onderuit te gaan, want al snel keek Swift tegen een 8-2 achterstand aan. Een time-out hielp Swift over het dode punt. Peters: ‘De puntjes werden door Paul Schuurkes even op de i gezet. Met veel inzet, maar vooral door fris, snel en dynamisch handbal werd Volendam naar de slachtbank geleid.”
Met een 23-18 overwinning op Volendam pakte Swift op het sterk bezette Anton Bruurstoernooi de eerste plek. In de finale nam Maikel Takken na 10 minuten de plek in het doel over van Richard Meinicke. Takken keert terug bij E en O en nam op het toernooi afscheid van Swift.
Op het toernooi in Panningen speelde Ties Berendsen van het Apeldoornse Achilles mee als gastspeler. “Hij was opvallend en liet een goede indruk achter”, zei Peters.
De selectie van Swift krijgt na het slopende seizoen, waarin het uiteindelijk behouden bleef voor de eredivisie, de komende 2 weken vrijaf. Op 6 juni start de eerste voorbereidingsfase op het nieuwe seizoen. “In die eerste, maar ook in de tweede voorbereidingsfase zullen meerdere gastspelers meetrainen en meespelen. De oefencampagne zal ook weer grotendeels in Duitsland plaatsvinden”, aldus Peters.