Swift houdt tegen Volendam lang stand

2 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift waren donderdag tegen landskampioen Volendam dicht bij een bekerstunt. De Arnhemse ploeg bleef heel lang bij, maar verloor met uiteindelijk met 38-40. Dario Polman (foto) was met 11 treffers topscorer van Swift.

Volendam stapte in de achtste finale van de Nederlandse handbalbeker na 60 enerverende minuten als winnaar van het veld, maar alle waardering ging uit naar Swift. Zonder Guido Snijder, Rik van Boxel, Wouter Beke en Jeff de Quay, die om verschillende redenen afwezig waren, leverde de Arnhemse ploeg in de eigen sporthal Elderveld een puike prestatie. De jonge formatie speelde zonder enige schroom en hield Volendam, afgelopen weekeinde nog winnaar van de Benelux-liga, heel lang bij.
Bij rust keek Swift tegen een 18-20 achterstand op, maar na een kwartier in de tweede helft stond een 30-30 stand op het scorebord. In de slotfase trok Volendam alsnog aan het langste eind.
Enkele beslissingen van de arbiters vielen tegen het einde van wedstrijd uit in het nadeel van Swift. Bij 33-35 kreeg de landskampioen 6 minuten voor tijd een uiterst dubieuze strafworp toegekend en daarop was doelman Harmen Voogt kansloos: 33-36. Dat was meteen de beslissing.
Toch kon trainer Johann Peters van Swift na afloop zeer tevreden terugkijken op het duel met Nederlands beste handbalploeg. “Ik heb genoten van de wijze waarop wij hebben gespeeld”, zei Peters. “Het was jammer dat een paar cruciale beslissingen aan het einde in ons nadeel uitvielen, maar de prestatie is er niet minder om. We hebben geweldige pr gemaakt in de aanloop naar de thuiswedstrijd van zaterdag tegen HARO.”
De jonge garde van Swift had het verbluffend goed gedaan, vond ook Peters. “Zij hebben zich geweldig geweerd, meer dan dat zelfs. Al deed Volendam in de dekking helemaal niets. Het is uniek dat Volendam 38 goals tegen krijgt. Maar je ziet dat ook zo’n ploeg dat kan overkomen als je niet collectief werkt. Aan de andere kant moeten we onszelf niet tekort doen. Iedereen heeft bij ons een prima pot gespeeld. We zijn ook met de goede instelling aan deze wedstrijd begonnen. We hebben met elkaar van de eerste tot de laatste minuut geknokt. Dat was ook de afspraak.”
De laatste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Harmen Voogt. De Arnhemse doelman trok luttele seconden voor het einde mee in de aanval en verschalkte met een afstandschot zijn Volendamse collega: 38-40.

Doelpunten Swift: Dario Polman 11, Sahbi Jemai 6, Pascal Lucassen 5, Jop Sinkeldam 4, Lex ten Velde 4, Jordy Brunekreef 3,  Sander Meijer 2, Bart Daaleman 2, Harmen Voogt 1.