Swift houdt kampioen op gelijkspel

1 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handabllers van Swift hebben in de eredivisie voor een daverende verrassing gezorgd. De jonge Arnhemse ploeg hield landskampioen Volendam in Noord-Holland op een gelijkspel: 31-31.

Swift leidde 2 minuten voor tijd nog met 29-31. Een overwinning lag voor het grijpen, maar ook na het gelijke spel waren de Arnhemse handballers nog dolgelukkig met het behaalde punt. “Als collectief hebben we supergoed gespeeld”, zei een glunderende Jop Sinkeldam na afloop. “Volendam had heel veel moeite met onze offensieve dekking. We schoven prima van links naar rechts en in de goal hadden we een prima keeper in Mark Leckebusch. Maar alle lof voor de hele ploeg, alle spelers hebben in dienst van het team gespeeld.”
Al in de openingsfase verraste de Arnhemse formatie door een 4-0 voorsprong te nemen. Pas in de zevende minuut scoorde Volendam tegen. “In die eerste helft kwam Volendam een paar keer gelijk, maar telkens namen wij weer een voorsprong van 3 goals”, zei Sinkeldam. Bij rust leidde Swift met 14-17.
In de tweede helft leek Swift op weg naar de zege. Met nog iets meer dan anderhalve minuut op de klok stond het 29-31, maar uiteindelijk kon het geroutineerde Volendam de stand nog gelijk trekken. Sinkeldam: “Wij kregen met nog 10 seconden te gaan weer balbezit, maar we werden gewoon onder de grond gestopt.”
Het gelijkspel werd gevierd als een zege. “In de voorbereiding hebben we veel geoefend tegen Duitse tegenstanders en die intensieve voorbereiding heeft ons geen windeieren gelegd. Dat was toen al het echte werk. Iedereen heeft het heel goed opgepakt.”
Bij Swift waren Dario Polman (8), Jop Sinkeldam (5), Jarn van Gool (5) en Pascal Lucassen (5) de beste schutters.