Swift houdt aansluiting na zege

5 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben in de eeredivisie goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Johann Peters won zaterdag in Waalwijk met 28-25 van Tachos. Bij rust was de stand nog gelijk: 11-11.

“Dat zijn twee hele belangrijke punten”, zei Swift-trainer Johann Peters na afloop. Zijn ploeg behield door de zege de aansluiting met de subtop. De Arnhemse ploeg staat na 5 wedstrijden met 6 punten op een gedeelde vierde plaats met Quintus. Hurry Up is koploper met 10 uit 5, gevolgd door Lions 2 en Houten met beide 8 uit 5.

In Waalwijk zou de winnaar aanhaken voor een positie bij de eerste vier, maar desondanks begon de wedstrijd erg tam en gezapig. In de beginfase ging het ook gelijk en via 4-4 en 7-7 nam Tachos in de 26e minuut een 9-8 voorsprong. In ondertal verspeelde Thijs Geurds vervolgens ongelukkig de bal. In een scrimmage om de bal raakte Geurds ongelukkig een speler van Tachos met zijn elleboog op het voorhoofd. De beide scheidsrechters reageerden resoluut en tot ieders verbazing kreeg Geurds de rode kaart. Swift moest in de laatste minuten van de eerste helft met vier man verder. Mede doordat Tachos de overtalsituatie niet goed uitspeelde Swift er een tandje bij zette, werd de rust bereikt met een 11-11 stand.
Het ongelukkige voorval had de wedstrijd wel tot leven gebracht. Direct na de rust nam Swift het voortouw en kwam op een 13-14 voorsprong, maar daarna deed Tachos er weer een schepje bovenop. Beide ploegen lieten niet hun beste spel zien, maar de spanning vergoedde veel. Twaalf minuten na rust leek Tachos het duel naar zijn hand te hebben gezet, toen het met 19-16 de leiding had genomen.
“We hebben het tempo toen omhoog gegooid en we konden ook meer doorwisselen dan Tachos”, vertelde Sweift-trainer Johann Peters. “Onder aanvoering van Job Reumer, Pascal Lucassen, Robin Schoenaker en de beweeglijke Darwin Mus aan de cirkel werd de achterstand ingelopen.”
Zeven minuten voor tijd was het dan ook weer 22-22. Peters: “We zaten in die fase duidelijk beter in de wedstrijd en we straalden aan alle kanten uit dat we wilden winnen. De dekking stond als een huis. Ook de in het veld gekomen Stef Beukers keepte prima. Tachos kreeg het steeds lastiger en probeerde het nog met een dubbele mandekking, maar ook dat werkte averechts.”
Swift won het duel uiteindelijk via 23-25 met 25-28. Enige smet op de wedstrijd was de volgens Peters onterechte rode kaart van Thijs Geurds. “Hier baal ik als een stekker van”, sprak pPters. “Het was een normaal duel om de bal. Thijs probeerde voor de man te komen, waardoor de speler van Tachos ongelukkig tegen zijn arm aanliep. Het zegt al genoeg dat zelfs de speler van Tachos en de trainer/coach van Tachos zelf ook stomverbaasd waren om deze absurd zware bestraffing van Thijs. Het paste totaal niet in het wedstrijdbeeld. Beide ploegen speelden uiterst spotrtief. En iedereen die Thijs kent weet ook dat dit een speler is die nooit opzettelijk een elleboog zal geven. Het is afwachten wat de tuchtcommissie doet.”
Zaterdag 11 oktober is swift in sporthal Elderveld gastheer van Arristos.

Scores Swift: Job Reumer en Robin Schoenaker beiden 7, Jeff de Quay, Darwin Mus, Pascal Lucassen en Peter Schoenaker allen 3, Thijs Geurds en Kevin Gerritsen beiden1.

Uitslagen eredivisie
Zaterdag 4 oktober

Tachos – AHV Swift               25-28
Hurry Up – Houten                40-25
Quintus – Hellas                    28-16
Aristos – E en O                    uitgesteld
Zondag 5 oktober
Lions 2 – Hercules                 32-23