Swift heeft Tachos al op de knieën

6 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift spelen ook volgend seizoen in de eredivisie. Die conclusie kan worden getrokken na de overtuigende winst in de heenwedstrijd bij Tachos: 22-33. Zondag 13 mei (14.15 uur) is de return in sporthal Elderveld.

Voor Swift kan het niet meer misgaan. In het tweeluik met Tachos, de winnaar van de nacompetitie in de eerste divsie, deelde de Arnhemse ploeg zondag in Waalwijk al een enorme tik uit. De winnaar van het tweeluik tussen Swift en Tachos speelt volgend seizoen in de eredivisie.
“We moeten thuis gewoon weer ‘volle bak’ spelen en voor ons publiek en voor onszelf het seizoen goed afsluiten”, zei Dario Polman, speler van Swift, na afloop. Polman twijfelde zelf ook niet over handhaving van zijn ploeg in de eredivsie. “We hebben ons vistekaartje afgegeven. Tussen eerste divsie en eredivisie zit toch nog een groot verschil.”
Swift heeft Tachos nooit het gevoel gegeven dat er iets te halen viel. Bij rust leidde de Arnhemse formatie al met 10-16 en die score werd na de pauze verder uitgebouwd.
Jop Sinkeldam van Swift kreeg na de pauze zijn derde 2-minutenstraf en moest aan de kant blijven. In problemen kwam Swift echter nooit. “We hebben goed verdedigd en onze keeper Maikel Takken was ook in topvorm. Daarnaast speelde Pascal Lucassen een hele goede wedstrijd. Hij scoorde ook nog eens 13 keer.”