Swift heeft bonuspunten bijna binnen

24 januari 2016 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdag in de eredivisie een belangrijke zege behaald bij Handbal Venlo: 26-27. Door de winst gaat de ploeg van trainer Arthur Langedijk vrijwel zeker met drie bonuspunten de nacompetitie in.

In de reguliere competitie heeft Swift met nog twee speelrondes voor de boeg een voorsprong van 2 punten op zowel Handbal Venlo als Hellas. Als in die stand geen verandering meer komt, begint Swift met 3 punten aan de ‘play-downs’, de degradatiepoule met de onderste zes ploegen uit de eredivisie.
Bij Handbal venlo leek Swift op weg naar een gemakkelijke zege, maar na een 9-14 ruststand zag Swift in de slotfase een 21-25 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Bij 26-26 zorgde Thijs Geurds net voor het eindsignaal toch nog voor de winnende Arnhemse treffer: 26-27.
Swift speelt zaterdag 30 januari om 19.00 uur in de Arnhemse sporthal Elderveld thuis tegen E en O. Op zaterdag 6 februari volgt in de reguliere competitie dan nog het uitduel met Tachos in Waalwijk.

Doelpunten Swift: Thijs Geurds 8, Robin Schoenaker 7, Peter Schoenaker 6, Mark Portengen 3, Gijs Hoeve 2, Ruben de Bok 1.