Swift heeft alles in eigen hand

2 april 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift zijn dicht bij prolongatie van het eredivisieschap. De Arnhemse ploeg speelde zaterdag gelijk bij HARO Rotterdam (22-22), waardoor er in de stand van de nacompetitie niets veranderde.

Swift heeft met nog 2 thuisduels in de nacompetitie voor de boeg alles in eigen hand. De formatie van trainer Johann Peters behoudt een voorsprong van 1 punt op HARO en 3 op Loreal, dat verloor bij BEVO. Met 2 ploegen onder zich is Swift verzekerd van nog een jaar eredivisie.
“We zijn de nacompetitie ingegaan met het doel om niet laatste te worden en zo directe degradatie af te wenden. Maar nu staan we zelfs op een plek waarop we ons al meteen handhaven”, zei Peters.
De ploeg die in de nacompetitie voorlaatste wordt, speelt nog tegen de periodekampioen van de eerste divisie om 1 plaats in de eredivisie.
Ondanks het gelijkspel bij HARO hield coach Johann Peters toch wat gemengde gevoelens over aan het duel in Rotterdam. “Je kunt ook zeggen dat we een punt verloren hebben, want na een 13-12 achterstand bij rust stonden we diep in de tweede helft met 20-16 voor.”
De krachten vloeiden echter langzaam weg bij de bezoekers. “De keeper van HARO kon daardoor steeds vaker een bal stoppen. We kwamen niet meer tot scoren en daar kon HARO van profiteren””, aldus Peters.
Bij 21-22 kwam de thuisclub toch nog langszij: 22-22.

Doelpunten Swift: Guido Snijder 6, Jop Sinkeldam 4, Dario Polman 3, Wouter Beke 3, Sahbi Jemai 2, Jordy Brunekreef 2, Rik van Boxel 1, Jeff de Quay 1.

Stand degradatiegroep
1. BEVO HC           4-12
2. Swift                  4-6
3. HARO R’dam    4-5
4. Loreal                4-3