Swift handhaaft zich in eredivisie

13 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift blijven in de eredivisie. Na de 33-22 zege in Waalwijk was Swift in het tweeluik ook in Arnhem te sterk voor Tachos: 27-26.

Swift wilde er een show van maken, maar slaagde daarin niet. Dat was ook niet nodig, want in het eerste duel had de Arnhemse ploeg al voldoende afstand genomen van de Waalwijkse eerste divisionist. Bij rust leidde de Arnhemse ploeg met 13-10, na 60 minuten hadden de gasten het verschil zelfs tot 1 doelpunt teruggebracht: 27-26.
Swift blijft door de zege in dit tweeluik in de eredivisie en daar mag de Arnhemse ploeg trots op zijn. Na een dramatische reeks in de reguliere competitie trad aan het einde van het seizoen het herstel in. Directe degradatie werd in de nacompetitie afgewend en in de strijd om de laatste eredivisieplek rekende de ploeg van trainer Paul Schuurkes dus af met Tachos.
“We wilden ‘volle bak’ spelen, maar we kwamen bedrogen uit”, zei Dario Polman, handballer van Swift, na afloop. “De start was nog redelijk, maar daarna misten we veel te veel kansen.”
Polman noemde de grote zege in de eerste wedstrijd als mogelijke oorzaak. “We waren toch wat minder scherp.”
In de tweede helft kwam Swift zelfs 3 doelpunten achter. Polman: “Toen hebben we wel wat karakter getoond. Uiteindelijk ook gewonnen, maar van onze kant was het niet best.”