‘Swift doet zichzelf tekort’

9 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Swift heeft ook in de derde uitwedstrijd van dit seizoen geen kans gezien te imponeren. Niet zozeer de nederlaag (31-12) op zichzelf was voor trainer Johann Peters teleurstellend, meer nog de wijze waarop dat gebeurde.

Want de Arnhemse handballers lagen in Kwintsheul bij Quintus al vrij snel,  té snel, in een geslagen positie. Swift had verzuimd om meteen vanaf het begin het mes op tafel te leggen. Quintus kreeg daardoor de gelegenheid om een voorsprong op te bouwen die bij rust tot 16-8 was uitgegroeid. In feite was het gat toen al te groot geworden voor Swift, dat zich niettemin herstelde en in de tweede helft keurig in de pas bleef.
Het werd uiteindelijk 31-21, waar trainer Johann Peters niet vrolijk van werd. “We doen onszelf tekort. Net als tegen de Lions speelden we aanvankelijk zonder scherpte, de instelling was niet goed, ik had de indruk dat de spelers het te gemakkelijk opvatten. Pas in de tweede helft  gingen we meedoen en lieten we zien wel degelijk te kunnen handballen, maar toen was eigenlijk al te laat. Ik had gehoopt op een echte wedstrijd. Als we dan met 4 of 5 doelpunten verschil hadden verloren, had ik niet zo erg gevonden. Dit wel.”

De doelpunten van Swift werden gemaakt door Guido Snijders 5, Jed Fathallah 4, Jeff de Quay 3, Dario Polman 3, Rik van Boxel 2, Jordy Brunnekreef 2, Pascal Lucassen 1, Lex ten Velde  1.