Swift definitief veilig na knappe zege

22 maart 2015 | Van onze AS-redactie

 

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zondag een knappe prestatie geleverd. De ploeg van trainer Johann Peters won in de degradatiepoule voor de vijfde keer op rij. Koploper Lions 2 was in Sittard niet opgewassen tegen de Arnhemse formatie: 32-34.

Door de overwinning is Swift defintief verzekerd van nog een jaar eredivisiehandbal. En dat in een week waarin de club met Arthur Langedijk ook de naam van de opvolger van trainer Johann Peters voor komend seizoen bekend maakte.
Peters, die werk, studie en gezin niet meer kan combineren met zijn trainersvak, loodst zijn ploeg nu op knappe wijze door de degradatiepoule. Dat staat in schril contrast tot de periode in december en januari, waarin Swift in de reguliere competitie nauwelijks tot opzienbarende prestaties kwam. “Ik denk dat het toch ook met druk te maken heeft gehad bij onze jonge ploeg”, vertelde Peters na de zege op Lions 2. “We hebben toen uitgesproken dat we ons graag voor de kampioenspoule wilden plaatsen. Maar in die fase waren er in elke wedstrijd maar één of twee spelers erg goed. Nu zijn dat er telkens vijf of zes. Het lukte toen niet om als een team te spelen. Nu wel.”
Bij Lions 2 nam Swift onder aanvoering van een prima spelende Pascal Lucassen al snel de leiding. Dat leidde bij rust tot een 14-17 voorsprong. Peters: Na de pauze werd het snel 17-17, maar daarna hebben we opnieuw de leiding genomen en die verder uitgebouwd. In de laatste seconde scoorde Lions nog 32-34. Daarom lijkt het krap, maar we zijn niet in problemen geweest.”
Peters is dolblij met de uitstekende prestaties van zijn ploeg. “Dat ben ik vooral voor de jongens, maar ook voor mezelf als trainer-coach. In de nacompetitie hebben we laten zien dat we heel goed kunnen handballen. Het zijn nog vier wedstrijden en die willen we ook graag winnen. Mogelijk zijn we dan we dan ook nog als eerste geëindigd in de degradatiepoule.”
Voor Swift scoorden Pascal Lucassen en Peter Schoenaker beiden acht keer in het duel met Lions 2.

De prima prestaties van het jonge Swift blijven niet onopgemerkt. Ook Peters weet dat er al aan zijn spelers wordt getrokken. “Het zal een hele kluif worden om de boel bij elkaar te houden”, zegt Peters. “We zitten als Swift in een lastige positie, want alleen als je de randvoorwaarden kunt verbeteren, kun je stappen maken. En daar is geld voor nodig. Het zou toch mogelijk moeten zijn dat een aantal sponsors vijftien- tot twintigduizend euro op tafel legt. Dat is voor Swift al een enorm bedrag en dan kun je al zoveel meer doen.”

Uitslagen eredivisie, degradatiepoule
Quintus – Hellas        24-20
Hercules – Aristos     26-25
Lions 2 – AHV Swift   32-34

Stand
1. Quintus                 6-15
2. AHV Swift              6-14
3. Lions 2                  6-14

4. Hercules                6-7
5. Hellas                    6-4
6. Aristos                   6-3