Swift biedt Volendam goed partij

28 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zich in het eredivisieduel bij landskampioen Volendam kranig geweerd. De Arnhemse ploeg verloor met 30-23, maar met wat meer geluk had er een beter resultaat voor de ploeg van trainer Paul Schuurkes  ingezeten.

Swift tankte in Volendam zelfvertrouwen, want zonder Dario Polman en Stijn Hoefnagels, beiden afwezig in verband een stage, hield de Arnhemse ploeg uitstekend stand. Bovendien kwamen Jop Sinkeldam en Pascal Lucassen door lichte blessures maar weinig in actie tegen de favoriet voor detitel.
De bezoekers kwamen zelfs met 2-3 aan de leiding en tot 8-7 bleef de Arnhemse ploeg in de buurt van Volendam. “We hadden daarna pech dat een doelpunt werd afgekeurd en ook een strafworp geen treffer opleverde”, zei Joop Peters, bestuurslid technische zaken van Swift, na afloop. “Volendam kon daardoor uitlopen naar 12-7, waarna we kort voor de pauze toch nog 2 keer scoorden.”
Ook na rust bood Swift, met jonge spelers als Darwin Mus, Thijs Geurds, Ruben de Bok en Peter Schoenaker in de gelederen, prima partij.  “We misten nog 2 strafworpen en in totaal zijn er 2 zuivere doelpunten van ons afgekeurd. Wij hadden bij enkele beslissingen van de scheidsrechters dus niet het voordeel van de twijfel”, zei Peters, die Volendam in de laatste 3 minuten in overtalsituatie nog 3 keer had zien scoren. “Die 30-23 nederlaag is daarom toch wat geflatteerd. Maar in feite begint het voor ons pas op 10 maart. Dan start de nacompetitie en daar werken we naar toe.”

Doelpunten Swift: Darwin Mus 4, Jop Sinkeldam 4, Pascal Lucassen 3, Ruben de Bok 3, Thijs Geurds 3, Peter Schoenaker 3, Freek Gielen 2, Kevin Kettering 1.