Swift 1 en Swift 2 naar bekerfinale

16 december 2010 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zich donderdagavond overtuigend geplaatst voor de regionale bekerfinale. De eredivisionist won in Ede met 46-12 van hoofdklasser Reehorst. De finale wordt een clubonderonsje: Swift 1 tegen Swift 2.

Het tweede team van Swift won woensdagavond in de andere halve finale in sporthal Elderveld verrassend van eerstedivisionist Achilles uit Apeldoorn: 40-37. “Dat was zeker een verrassing. Een regioklasser die van een club uit de eerste divisie wint. En alleen Lex ten Velde en Pascal Lucassen uit de eerste selectie deden mee”, vertelde Johann Peters, trainer van de hoofdmacht van Swift.
Peters kon woensdagavond in Ede eindelijk weer eens een overwinning van zijn ploeg begroeten. “In de eredivisie hebben we half oktober onze laatste punten gepakt en dan is het lekker, dat je zo’n wedstrijd kunt spelen. Je weet vooraf dat je beter bent en dat je wint. Je kunt zonder druk spelen”, zei Peters.
De trainer had zijn ploeg wel opdrachten meegegeven. “Een hoog tempo, geconcentreerd blijven en plezier houden in het spel. En dat is ook gebeurd. Dat zie je aan de uitslag en aan de ruststand van 7-22. Na de pauze zijn we ook goed blijven handballen”, aldus Peters, die al zijn pupillen volop speeltijd gaf.
Guido Snijder en Lex ten Velde waren de beste schutters bij Swift. Zij scoorden beiden 11 doelpunten. Jeff de Quay (foto), spelend zijn tegen zijn oude club, kwam tot 1 doelpunt. Peters: “Maar Jeff speelde een prima wedstrijd. Hij had zeker meer dan 10 assists op zijn naam.”
Bij Swift ontbraken Dario Polman, Sahbi Jemai en Gert-Jan de Kleijnen. De finale van district oost wordt gespeeld op woensdag 19 januari.