Susan Peters stopt met basketbal

26 november 2010 | Van onze AS-redactie

Susan Peters stopt met basketbal. De 23-jarige speelster van Arnhemia Eagles ondervindt na een eerdere kruisbandoperatie teveel hinder van haar knie. Denise Rijcken komt door een afgescheurde kruisband voorlopig ook niet in actie.

Susan Peters vond het niet langer verantwoord door te gaan. “Na een wedstrijd heb ik de volgende dag moeite met lopen. Ik moet nu eerst helemaal fit worden.”
Peters onderging in november 2008, als speelster van het Zevenaarse Basketiers, voor de tweede keer een kruisbandoperatie aan haar linker knie. “Na vier, vijf maanden ben ik toen weer begonnen. Achteraf was dat misschien te vroeg, maar het was hoe dan ook een pijnlijke plek gebleven.”
Peters staat zaterdagavond dus niet in het veld als Arnhemia Eagles Jugglers 2 ontvangt. Dat geldt ook voor Denise Rijcken. Ook zij heeft een kruisbandblessure. Coach Elco Vilé: “Denise is deze week bij de orthopeed geweest en haar kruisband bleek afgescheurd. Zij kiest niet voor een operatie, maar gaat op termijn spelen met een brace.”
Vilé kan zaterdagavond ook geen beroep doen op Janine Ortsen, die herstellende is van een rugblessure. Muriël Gunsing ontbreekt wegens privéverplichtingen.
Arnhemia Eagles kijkt ondanks al die tegenvallers uit naar de ontmoeting met Jugglers 2. “Bij winst komen we op gelijke hoogte met koploper Uitsmijters en we willen na de slechte wedstrijd van vorige week bij Basketiers als team ook iets laten zien”, aldus Vilé.
Arnhemia Eagles-Jugglers 2 begint zaterdagavond in sporthal De Laar om 18.00 uur.