Suppers stapt op bij VDZ-dames

2 februari 2011 | Van onze AS-redactie

John Suppers is opgestapt als trainer van het eerste damesteam van VDZ. De 40-jarige Brabander voelde na een enquête onder de spelersgroep en gesprek met de damescommissie van VDZ onvoldoende vertrouwen.

Suppers was bezig aan zijn tweede, zeer succesvolle seizoen bij de damesploeg van VDZ. De Arnhemse formatie liep vorig jaar op een haar na de titel in de tweede klasse mis en verloor onverdiend de bekerfinale van district Oost. Dit seizoen gaat VDZ ongeslagen aan de leiding in de tweede klasse en is hard op weg promotie naar de eerste klasse te realiseren.
Toch kwam er vorige week een einde aan de samenwerking tussen Suppers en zijn ploeg. “Ik had er geen goed gevoel meer bij”, legt Suppers uit. “Ik hoorde geluiden dat mijn benadering te hard was en dat sommigen daardoor niet beter werden en zelfs blokkeerden en het plezier verloren. Vreemd, want als je in anderhalf jaar tijd maar 4 keer gelijk speelt en 1 wedstrijd verliest, dan kun je dat toch moeilijk beweren. Voor mijn komst werd de ploeg achtste en zesde, afgelopen seizoen werden we tweede en haalden we de bekerfinale. Gemiddeld zijn ook 14 van de 17 speelsters op de training. En 11 meiden hebben mij al bedankt voor de mooie anderhalf jaar via een sms’je of een belletje.”

Vorige week knakte er wat bij Suppers, die betaald voetbal speelde bij FC Den Bosch, SK Lommel en Turnhout.  “Ik had de ploeg gevraagd of ze met mij verder wilden en of ze volgend seizoen in de eerste klasse wilden spelen. Daar werd geen antwoord op gegeven. Dat voelde als een dolksteek in mijn rug, want ik heb er mijn hele ziel en zaligheid in gestoken. Ik had vorige week dinsdag ook nog een gesprek met de damescommissie. Daarin zitten een paar speelsters. Die heb ik de tijd gegeven om mij tot woensdagmiddag 5 uur te bellen. Dat is niet gebeurd en toen heb ik zelf de telefoon gepakt. Ik kreeg bij 2 leden geen gehoor en werd niet teruggebeld. Toen ben ik om 6 uur naar het clubhuis gegaan waar we zouden verzamelen voor een oefenwedstrijd en heb de groep verteld dat ik stopte.”
Volgens Suppers hebben een paar oudere speelsters alles in gang gezet. “Een vriendinnengroep die het voor elkaar opneemt. Als ik er één passeer, komen er op de volgende training 2 chagrijnig binnen. Zo creëer je een club binnen een club. Maar ik hoef toch niet aan iedereen uit te leggen, waarom ik de één wel opstel en de ander niet.”
Assistent Robin Boekhorst neemt volgens Suppers zijn taken over. “Robin is een vriend van mij. Ik heb hem gezegd niet solidair te zijn. Er moet toch iemand die groep trainen.”
“John heeft zelf om een gesprek met de damescommissie gevraagd”, reageert Monique Turk, voorzitter van die commissie. “Dat gesprek ging over volgend seizoen en het was een evaluatie. De positieve punten kwamen aan de orde en de dingen waaraan nog gewerkt moest worden. John wilde ook weten of we volgend seizoen met hem verder wilden, maar zover waren wij nog niet. Dat was ook niet de insteek van het gesprek. Maar John wilde niet langer wachten en heeft de groep een dag later van zijn besluit op de hoogte gebracht.”
Volgens Turk is het nog niet zeker dat Robin Boekhorst de taken van Suppers overneemt. “Daar denkt Robin over na.”


Het eerste damesteam van VDZ met John Suppers (staand, tweede van rechts).