Succesje Arnhemse Boys gloort

2 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys staat op de drempel van plaatsing voor de nacompetitie. Een zege bij Overasseltse Boys is zondag mogelijk al voldoende. Lukt dat, dan houdt trainer Ricardo Gil Muiños (foto) woord.

“Ik heb zelf altijd hoog van de toren geblazen”, zegt Gil Muiños, bezig aan zijn tweede seizoen bij de derdeklasser. “In mijn eerste jaar heb ik gezegd dat we ons in deze klasse moesten handhaven. In het tweede jaar zouden we ons als vereniging en als elftal moeten doorontwikkelen.”
De club Arnhemse Boys is daarin goed op weg. Gil Muiños: “Er staat een nieuwe verlichting op het hoofdveld, we hebben net een nieuw scorebord, er worden reclameborden op het hoofdveld geplaatst en we krijgen een derde veld. De club is dus volop in ontwikkeling.”
Gil Muiños is echter verantwoordelijk voor de sportieve prestaties van het eerste elftal. “Het doel is om met ons eerste elftal mee te gaan in al die positieve ontwikkelingen. Voor mij betekent dat spelen om de prijzen, liefst om de titel. Dat heb ik aan het begin van het seizoen al geroepen.”
In oktober van het vorig jaar liep echter niet alles naar wens. “De prestaties vielen wat tegen en we moesten een pas op de plaats maken”, zegt Gil Muiños. “Maar ik ben ook toen achter de gestelde doelen blijven staan. En nu lijkt het erop dat we toch mee gaan doen om de prijzen.”
In de strijd om de tweede periodetitel gaat Arnhemse Boys samen met ONA’53 aan kop. Beide ploegen hebben 14 punten uit 6 duels en ook het doelsaldo is gelijk (+6).
ONA’53, ook de koploper in de totaalstand, moet op bezoek bij de nummer 2, Woezik. Arnhemse Boys legt een visite af bij het onderaan staande Overasseltse Boys. Gil Muiños weet dat zijn ploeg zich bij een zege op Overasseltse Boys ook mengt in de strijd om de titel als ONA’53 zondag punten laat liggen. “Maar in Nederland zijn we goed in rekenen, maar we zullen ons eerst maar eens op onze eigen wedstrijd moeten richten. Dat wordt een hele lastige klus en als je zelf niet wint, hoef je niet eens te rekenen.”
Eindigen Arnhemse Boys en ONA’53 in de strijd om de tweede periodetitel gelijk in punten en in doelsaldo, dan volgt een beslissingswedstrijd.
Bij Overasseltse Boys kan Gil Muiños wegens een schorsing geen beroep doen op Alex Kwieman, Marinus Nijhof en Dennis Jonathan.
Het duel Overasseltse Boys – Arnhemse Boys op De Passelegt in Overasselt begint zondag om 14.30 uur.

Klik hier voor het volledige sportprogramma.