Stunt ESA A1 bij koploper blijft uit

22 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA A1 had zaterdag in de vierde divisie F in de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk zomaar voor een stunt kunnen zorgen. ESA nam een 2-1 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 4-2 van de koploper.

VIERDE DIVISIE F
Sparta Nijkerk A1 – ESA A1 4-2 (1-1).

De beginfase was duidelijk voor de thuisclub. De sterke spitsen en het beweeglijke middenveld waren een grote plaag voor ESA. Na 10 minuten spelen opende Sparta Nijkerk ook geheel verdiend de score: 1-0.
Aron de Witte liet duidelijk zien waarvoor hij in het doel van ESA A1 staat. Met een katachtige reflex zorgde hij er daarna voor dat Sparta niet naar een hogere score kon uitlopen.
Na 20 minuten begon ESA beter in het spel te komen en kreeg zowaar wat kleine kansjes.
In de 30e minuut bereikte Cagri Bakir met een steekpass Kurtley de Windt die de 1-1 binnen schoot. ESA A1 kreeg na die treffer overwicht en was via onder anderen Kurtley de Windt en Raoul Leenders nog dicht bij een voorsprong, maar de zuiverheid ontbrak.
Na rust kwam ESA A1 sterk uit de startblokken. De bezoekers kregen enkele uitstekende kansen, maar Wesley de Ruiter en Kurtley de Windt konden het net maar niet vinden. In de 55e minuut was het dan wel raak. Wesly de ruiter bediende Kurtley de windt op maat, maar de laatste werd door de Sparta-keeper neergelegd. Wesley de Ruiter schoot de penalty beheerst raak: 1-2.
Na die 1-2 was het weer de beurt aan Sparta. De koploper boog binnen 10 minuten de 2-1 achterging om in een 3-2 voorsprong. ESA zette daarna nog een keer aan, kreeg ook een paar kansen, maar die bleven onbenut.Kort voor het eindsignaal scoorde Sparta 4-2 en pakte daarmee de eerste periodetitel met 28 punten uit 10 duels. ESA A1 staat met 9 uit 10 op een negende plaats en heeft VIOD (8 uit 9) en Concordia Wehl (4 uit 10) nog onder zich.
“We hadden in Nijkerk tegen een hele sterke ploeg zomaar voor een stunt kunnen zorgen. We hebben de kansen gehad”, zei trainer Peter Gerritsen van ESA A1 na afloop.

Uitslagen Vierde divisie F
Sparta Nijkerk A1 – ESA A1             4-2
DTS Ede A1 – DVV A1                       0-7
Epe A1 – SDV Barneveld A1             0-1
DZC’68 A1 – Spero A1                     0-2
Concordia Wehl A1 – VIOD A1       3-1