Studenten Hogeschool Saxion organiseren G-voetbaltoernooi bij SC Rheden

8 juni 2018 | Van onze AS-redactie

Op sportpark IJsselzicht in Rheden wordt zaterdag 9 juni een G-voetbaltoernooi gehouden. Behalve de organiserende vereniging SC Rheden doen ook DCS, Vorden, WWNA en Eendracht mee aan het toernooi. Eendracht komt met twee verschillende teams in actie. Het toernooi begint om 11.30 uur.

Marko van Huenen, speler van het eerste elftal van SC Rheden, en enkele van zijn medestudenten van de opleiding Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer, zijn  de initiatiefnemer van het toernooi. “Voor het studieonderdeel ‘Real Experience’ moesten wij een sportgerelateerd evenement organiseren”, legt Van Huenen uit. “Daarbij moeten we sponsors werven en zorgen dat er deelnemers en bezoekers naar het evenement komen. De opbrengst gaat dan naar een goed doel.”

Het evenement werd dus een G-voetbaltoernooi voor senioren. Van Huenen: “Het goede doel dat daar perfect bijhoort is natuurlijk het Fonds Gehandicaptensport. Daar wordt dus een donatie aan gedaan.”

Omdat SC Rheden zelf een G-elftal heeft en Van Huenen bij SC Rheden in het eerste elftal uitkomt, was de locatie voor het toernooi snel gekozen. “De betrokkenen bij het G-elftal van SC Rheden en de club zelf vonden het een leuk initiatief. Iedereen was bereid mee te helpen”, vertelt Van Huenen. “De contacten binnen de club maken het organiseren toch iets eenvoudiger.”

Hoofdsponsor is Jacobs Verhuizingen, maar Van Huenen zegt ook blij te zijn met de steun van een aantal andere ondernemers. “Die steun bestaat uit sponsoring van de lunch, kleinigheden voor een verloting en financiële bijdrages.”

Het G-toernooi wordt voor het eerst gehouden, maar Van Huenen hoopt op een vervolg. “Ik zou graag zien dat het een jaarlijks terugkerend toernooi wordt bij SC Rheden. Dit keer komen er zes teams. Helaas hebben er twee af moeten zeggen. Voor volgend jaar zijn er al meer clubs die hebben aangegeven graag mee te willen doen. Helaas konden die ploegen dit jaar niet.”

Van Huenen en zijn medestudenten hopen op een gezellige en vooral succesvolle dag voor deelnemers en bezoekers. “En dan zou het heel mooi zijn als we ook nog een mooi bedrag kunnen doneren aan het Fonds Gehandicaptensport.”