Strijdend SKV te sterk voor ESA

26 februari 2011 | Van onze AS-redactie

ESA is in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal zonder punten teruggekeerd uit Wageningen. De Arnhemse ploeg ging bij een fel strijdend SKV met 3-1 onderuit.

ESA had in de openingsfase het beste van het spel, maar kwam na 20 minuten ongelukkig op achterstand: 1-0. Tegen het felle SKV had ESA het daarna moeilijk. De Arnhemmers kwamen niet in hun spel.
“Wij moeten het van het voetbal hebben, maar als de tegenstander de strijd vol aangaat, moet je daar in mee. En daar hebben we nog wel eens problemen mee”, zei trainer Marcel Omvlee van ESA.
Na de hervatting kwam SKV uit een corner al snel op 2-0. De gasten waren niet bij machte het tij te keren en incasseerden een kwartier voor tijd ook nog een derde treffer. Nadat Mauro Slütter in de 84ste minuut voor ESA een strafschop had gemist, zorgde Freek van den Brug een minuut later uit een vrije trap toch nog voor de Arnhemse eretreffer: 3-1.
“Wij richten ons nu volledig op een plek in de nacompetitie”, zei Omvlee, die een kampioenschap voor ESA al veel eerder uit zijn hoofd had gezet.

Uitslagen 3A
Uni VV – De Treffers              1-2
SDS ’55 – Brakkenstein         3-0
Lienden – Alverna                  3-0
Excelsior Z – Elsweide           4-0
SKV – ESA                                 3-1