Strijd De Paasberg en Eendracht ligt nog helemaal open

23 mei 2016 | Van onze AS-redactie

De Paasberg wil promoveren naar de vierde klasse, Eendracht wil daar via de nacompetitie in blijven. Zondag eindigde de eerste confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel: 2-2. Zondag 29 mei is de return op het terrein van Eendracht.

De verliezer van het tweeluik tussen De Paasberg en Eendracht hoeft nog niet te vrezen. In de derde ronde volgt nog een herkansing. In de tweede ronde staan de verliezers van de wedstrijden Kolping Dynamo – Diosa en SDOO – UHC tegenover elkaar. De ploegen die daar als winnaar uitkomen spelen volgend seizoen in de vierde klasse, de verliezers maken in twee onderlinge duels uit wie in de derde ronde stuit op de verliezer van Eendracht – De Paasberg. 
Paasberg-LOpvallend detail is dat in die tweede ronde, een tussenronde, niet de nummers elf uit de diverse vierde klassen een extra kans krijgen zich te handhaven, maar de nummers twaalf . Bijvoorbeeld in de vierde klasse F eindigde Eendracht als elfde en SDOO als twaalde. Een miskleun van de KNVB!
Eendracht-LDe vraag is of Eendracht het zover laat komen. Door het gelijkspel heeft de ploeg van trainer Marlon Keizer zich een prima uitgangspositie verschaft voor de thuiswedstrijd van zondag 29 mei. De bezoekers moesten bij De Paasberg nog wel een 2-0 achterstand goedmaken. Erdal Senyer zette de thuisploeg na een misverstand in de defensie van Eendracht op 1-0, waarna Angelo van Maanen de stand na rust uit een strafschop naar 2-0 tilde. De invallers Mitchell Visser en Sander Kok zorgden ervoor dat Eendracht toch nog met een goed gevoel van het veld stapte.
De Paasberg had echter ook zijn kansen. Zo schoot Mauritsio Hol voor de pauze bij een 1-0 stand nog op de paal. Kortom, de strijd tussen Eendracht en De Paasberg is nog niet gestreden.

Klik hier voor de uitslagen en het programma van de nacompetitie in het zondagvoetbal.

* Foto boven: Mauritsio Hol grijpt vertwijfeld naar zijn hoofd. Na zijn schot gaat de bal via de paal naast. (Foto: Richard Baltus)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Richard Baltus.

keeper Ricardo Bongers, Dalgliesh
Doelman Ricardo Bongers van Eendracht rekt zich uit, maar de bal is al over het doel gegaan. Rechts aanvaller Wesley Dalgliesh van De Paasberg.

Heemskerken (19)
Mareno van Heemskerken (r) van De Paasberg in volle concentratie.

Visser, 2-1
Sander Kok (midden) loopt juichend weg nadat hij Eendracht uit een vrije trap op 2-2 heeft gezet.

Kok, 2-2, felicitaties
Sander Kok (r) krijgt de felicitaties van Mitchell Visser na zijn fraaie gelijkmaker (2-2).