Strijd om Arnhem Cup brandt los

30 maart 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De strijd om de Arnhem Cup brandt dinsdag 31 maart los. In de eerste ronde van de 46e editie staan aansprekende duels als Rheden – Arnhemse Boys, RKHVV – ESA, OBW – SML, Babberich – Spero en Eldenia – Westervoort op het programma.

Het zondagelftal van SC Oranje heeft zich uit het toernooi teruggetrokken. Die ploeg was in de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde zou SC Oranje het op hebben moeten nemen tegen de winnaar van het duel Rheden – Arnhemse Boys. Een van deze ploegen hoeft in de volgende ronde dus niet in actie te komen en is automatisch geplaatst voor de kwartfinale. Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.

Bekerhouder RKHVV neemt het dinsdag op het eigen Huissense sportpark De Blauwenburcht op tegen de Arnhemse zaterdagtweedeklasser ESA. Dat duel begint om 20.30 uur. RKHVV behoort ook in deze editie weer tot de favorieten. De ploeg van trainer Frans Koenen draait in de hoofdklasse C een prima seizoen en staat op een vierde plaats. De winnaar van de wedstrijd RKHVV – ESA speelt op dinsdag 16 april in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Eendracht (zaterdag) en VDZ.
AFC Arnhem (zo), AFC Arnhem (za), Bemmel, AVW ’66, Elistha, en Duno zijn in de eerste ronde vrijgeloot. De tweede ronde is op dinsdag 14 april. 

Programma Arnhem Cup
Eerste ronde, dinsdag 31 maart, aanvang 20.00 uur (tenzij anders vermeld)
Rheden – Arnhemse Boys 
OBW – SML (20.30 uur)
Babberich – Spero
DVOV – Arnhemia
Eldenia – Westervoort (20.30 uur)
DVV (za) – Angeren (19.00 uur)
RKHVV – ESA (20.30 uur)
Eendracht (zo) – VDZ
Donderdag 9 april
Eendracht (za) – SC Oranje (za)
 

Strijd om Arnhem Cup brandt los

25 maart 2014 | Van onze AS-redactie

De strijd om de Arnhem Cup brandt dinsdagavond los. In de eerste ronde is titelverdediger AVW ’66 gastheer van het zaterdagteam van Eendracht. ESA, verliezend finalist in 2013, krijgt bezoek van hoofdklasser RKHVV. Het voetbaltoernooi wordt voor de 45e keer gehouden.

In de eerste ronde staan al meteen een aantal toppers op het programma. De duels Babberich – Rheden en Presikhaaf – Bemmel zijn het neusje van de zalm. Alle vier ploegen komen uit in de eerste klasse van het zondagvoetbal.
In Gendt staat op sportpark Walburgen een wedstrijd tussen twee oud-winnaars op het programma: hoofdklasser De Bataven ontvangt Arnhemse Boys, dat in de vierde klasse F van het zondagvoetbal nog volop stridt om de titel.

In de eerste ronde worden dinsdagavond negen wedstrijden gespeeld. Donderdag 27 maart treffen de zaterdagvoetballers van DVV en Duno elkaar op Papendal, op 1 april staat nog De Paasberg – VDZ op het programma. ESCA, MASV, Angeren, Arnhemia en OVC ’85 zijn in de eerste ronde vrijgeloot.
De tweede ronde wordt gespeeld op dinsdag 15 april.

Eerste ronde
Dinsdag 25 maart (alle duels beginnen om 20.00 uur, tenzij anders vermeld)

SC Oranje (zo) – Eendracht (zo) (op terrein Eendracht)
Spero – Elsweide
Presikhaaf – Bemmel
AVW ’66 – Eendracht (za)
Eldenia – AZ 2000 (20.30 uur)
Veluwezoom – Angerlo Vooruit
De Bataven – Arnhemse Boys
Babberich – Rheden
ESA – RKHVV
Donderdag 27 maart
DVV (za) – Duno (19.30 uur, Papendal)
Dinsdag 1 april
De Paasberg – VDZ (18.45 uur)