Strijd Eldenia en Woezik naar climax

2 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De titelstrijd in de tweede klasse H van het vrouwenvoetbal nadert zijn ontknoping. Eldenia en Woezik delen de koppositie met 55 punten uit 21 duels. Een beslissingswedstrijd om het kampioenschap ligt voor de hand.

Eldenia en Woezik hebben elkaar dit seizoen volledig in evenwicht gehouden. De twee onderlinge duels eindigden in een gelijkspel en beide ploegen speelden daarnaast nog tweemaal gelijk. Alle andere wedstrijden werden gewonnen, meestal met grote cijfers. Eldenia scoorde dit seizoen al 80 doelpunten, Woezik heeft de honderd zelfs al ruim gepasseerd en schoot 118 keer raak.
Afgelopen zondag had Eldenia thuis geen moeite met Hoeve Vooruit: 7-0. Anoek Alon (4, foto), Kim de Vries (2) en Lilian Vodegel waren de doelpuntenmakers. Die stand was al bij rust bereikt. Al snel in de tweede helft viel een speelster van Hoeve Vooruit  met een zware blessure uit. Blijkbaar waren de Eldense vrouwen daarvan onder de indruk, want gescoord werd er daarna niet meer.
Woezik was zondag bij Raalte veel te sterk voor de thuisploeg: 1-11. Dat betekent dat Eldenia en Woezik met nog één speelronde te gaan beide met 55 punten aan kop gaan. Geen mens rekent er echter op dat zondag de beslissing om de titel valt, al lijkt Woezik een duidelijk lastiger opponent te treffen dan Eldenia.
Woezik ontvangt De Zweef, dat de derde plaats met 42 punten al niet meer kan ontgaan. Eldenia gaat in Delden op bezoek bij Rood Zwart, dat met 21 punten op een achtste plaats staat.